Ville politiet tro på Sille?

Hun havde jo selv taget ham med hjem

Få historien læst op

Som i en tåge træder Sille ned i den hvide dragt. Først det ene ben, så det andet. Begge hendes arme og det lange hår bliver dækket af den tynde beklædning, der bliver lynet helt op til hagen.

Det er mindre end en time siden, at gerningsmanden forlod hendes lejlighed i Aarhus, og dragten skal sikre alle spor. Spyt, hud og hår.

- Det var sådan en med hætte på, og det var meget grænseoverskridende at komme i den. Jeg tror virkelig, at der var noget, der gik op for mig der - okay, der er virkelig sket noget, siger Sille.

Inde bag dragten er hun bange og rystet. Men midt i det kaos af følelser finder hun alligevel en trøst i, at nogen lytter til hende. 

Med dragten på og tre betjente ved sin side bliver Sille ført ud i den ventende politibil.


Noget var galt

Det var en sommernat i 2021, og 27-årige Sille havde været i byen med nogle veninder. Det var her, hun mødte den fyr, der senere forgreb sig på hende.

Sille kunne mærke, at noget var helt forkert. Og med det samme, hun fik smækket døren bag ham, drejede hun hurtigt låsen. I panik ringede hun rundt til venner og veninder. 

Men det er midt om natten, og det eneste, der møder hende, er telefonsvarernes monotone stemme.

- Jeg kan ikke få fat på nogen. Så tænkte jeg: Hvem tager altid telefonen? Det gør politiet, siger Sille.

Et øjeblik stoppede tvivlen hende. 

- Jeg var helt vildt bange for at ringe til politiet. Jeg var bange for, hvordan de ville reagere. Ville jeg blive beskyldt for, at det var min egen skyld? siger hun. 

Var Sille selv skyld i det, når hun havde inviteret ham med hjem? Men efter en kort tøven tastede hun 1-1-4.

Ti minutter eller en evighed

Endelig var der en stemme i den anden ende af røret og efter en række spørgsmål, blev der sendt en patrulje afsted.

De ti minutter, hun ventede, føltes som en evighed. Det eneste, hun ville, var at gå i bad og vaske aftenen af sig, men det måtte hun ikke endnu. Sille måtte heller ikke gå på toilettet eller tage noget at drikke for at undgå at slette spor.

Da tre betjente, to mænd og en kvinde, kort efter trådte ind ad døren, blev det langt fra, som Sille forventede.

Den kvindelige betjent tog hende med ud på altanen, så hun blev beroliget og fik noget luft, mens de to mandlige betjente indsamlede spor i lejligheden. Sengetøj og puder skulle med.

Derefter blev Sille kørt ud på Aarhus Universitetshospital til en gynækologisk undersøgelse.

- Lægen, der udførte undersøgelsen, var rigtig rolig og god og sagde til mig inden: Jeg ved godt, at det ikke er sjovt, og det bliver ikke sjovt, for det kan godt komme til at gøre ondt, men vi gør det for dit eget bedste, fortæller Sille.

Til sidst blev hun kørt tilbage til stationen for at tale med en efterforsker, inden hun kunne tage hjem. 

Og der tog hun et valg.

Skulle genopleve aftenen

Oplevelsen skulle ikke knække hende, derfor tog hun et aktivt valg om at komme videre, fortæller Sille.

Der gik næsten et år, før der faldt endelig dom, og det sidste punktum i sagen blev sat. Og selvom det har været svært at genopleve aftenen igen, har det været det værd.

- Jeg har ikke fortrudt, at jeg har anmeldt det. Jeg vil sige, det har været hårdt, men det har været nemmere for mig at være i efterfølgende, fordi jeg er blevet taget så alvorligt og har følt, at der blev lyttet til mig, siger hun.

Gerningsmanden blev idømt ni måneders ubetinget fængsel for at overtræde §216, stk. 1, jf. § 225, voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

Sille har ikke et mål om at hænge gerningsmanden ud eller dele den konkrete hændelse med omverdenen, men hun har et håb om, at hendes historie kan få andre til at ringe til politiet, hvis de er endt i samme situation.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med den dømte i sagen. Vedkommende har ikke ønsket at medvirke.

Har du været udsat for voldtægt, kan du få hjælp hos Center for Voldtægtsofre på voldtaegt.dk eller kontakte politiet på tlf. 114.

Tekst: Maja Kærhus Jørgensen

Fotos: TV2 ØSTJYLLAND

Redaktør: Kathrine Juhl Jørgensen

Layout: Maja Kærhus Jørgensen

Udgivet: November 2022

Hør Sille fortælle sin historie:


Ida Philbert Vangsø Ottzen

Læs også

Hvorfor skulle Ida dø?
Forfulgt af Danmarks største stalker grafik illustration

Læs også

Marie bliver chikaneret og svinet til på nettet - sagen er Danmarks største