Nu skal der hentes mere tang
Nordisk Tang fik torsdag en iværksætterpris - nu arbejdes der på at skaffe mere tang
Torsdag eftermiddag fik det lille Grenaa-firma Nordisk Tang en fornem hæder, da firmaet vandt Business Region Aarhus' iværksætterpris for 'bedste fysiske produkt' samt iværksætternes favoritpris 'Thumbs up'.
Nordisk Tang kendes blandt andet for en speciel tangpesto samt andre delikatesser med udgangspunkt i tang.
Varerne er ofte udsolgte, da det er begrænset, hvor meget tang man på bæredygtig vis kan høste. Men nu kan der være et decideret tangdyrkningsanlæg på vej.
AlgeCenter Danmark arbejder sammen med lokale kræfter på at etablere et sådan center ud for Djursland.
Kystdirektoratet har givet dyrkningstilladelse, så nu er det blot et spørgsmål om at få pengesagerne på plads.
- Man kan godt høste naturligt forekommende tang i danske farvande i mindre mængde, men det er ikke bæredygtigt at høste i store mængder. Derfor håber vi at kunne hjælpe med at igangsætte en lokal dyrkning af tang - til blandt andet Nordisk Tangs forskellige tangprodukter - i farvandet ud for Karlby Klint på Djursland," fortæller Michael Bo Rasmussen fra Aarhus Universitet i en pressemeddelelse. Han er også med i AlgeCenter Danmark.