Regionsrådsmedlemmer: - Tåbeligt at afskaffe os

Flere medlemmer af regionsrådet i Region Midtjylland er kritiske over for regeringens udspil om at afskaffe regionsrådene.

Det vil ikke være en god idé, hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen og regeringen vælger at afskaffe regionsrådene, som flere medier i dag erfarer. Sådan lyder det fra to af de regionsrådsmedlemmer, TV2 ØSTJYLLAND har talt med tirsdag eftermiddag

- Jeg synes, det er tåbeligt. Hvis det fungerede rigtigt dårligt, var det okay. Men det fungerer jo rigtigt godt, så jeg mener, at det her er helt unødvendigt, siger næstformand i Region Midtjylland, Hanne Roed (RV), til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det er i forvejen svært for borgerne at trænge igennem til magthaverne, og nu bliver det bare endnu sværere.

Hanne Roed (Rad.V.), 1. næstformand i Region Midtjylland

Ifølge TV2 vil regeringen blandt andet skabe bedre sammenhæng i sundhedsvæsnet ved at oprette en politisk udpeget bestyrelse under sundhedsministeriet, som skal holde styr på sundhedsvæsnets økonomi. Derudover skal fem sundhedsforvaltninger stå for driften af sygehusene og akutberedskabet.

- Det er fuldstændigt uforståeligt, at embedsværket skal have så meget magt. De politiske beslutninger forsvinder jo ikke – det bliver bare lagt over på nogle, der ikke er politisk valgte. Det er i forvejen svært for borgene at trænge igennem til magthaverne, og nu bliver det bare endnu sværere, siger Hanne Roed.

Hanne Roed er utilfreds med, at regionsrådene ifølge regeringens udspil skal nedlægges.
Hanne Roed er utilfreds med, at regionsrådene ifølge regeringens udspil skal nedlægges.

Udspillet bliver fremlagt onsdag formiddag, og så vil det vise sig, om regeringen kan samle flertal for sin sundhedsreform. Det er endnu uklart, hvornår regeringen vil nedlægge regionsrådene, men ifølge Hanne Roed kan det kommende folketingsvalg blive afgørende for, om udspillet bliver en realitet.

- Nu vinder vi andre det her valg, og så kan han glemme alt om det her. Det vil vi ikke være med til, siger Hanne Roed.

Venstre-medlem: Regionerne skulle være bevaret

Også fra en af Lars Løkke Rasmussens partifæller i Venstre, Jørgen Winther, er der kritik af, at regionsrådene ifølge udspillet skal nedlægges.

quote Hvem skal nu bestemme, om akutlægebilen skal fortsætte på Djursland? Og hvad med akutsygehusene?

Jørgen Winther, Venstre, regionsrådsmedlem, Region Midtjylland

- Jeg synes, vi skulle have bevaret regionerne. Alle 13 Venstremedlemmer i Region Midtjylland har kæmpet for, at man skulle bevare de valgte politikere i regionerne, siger Jørgen Winther til TV2 ØSTJYLLAND.

Jørgen Winther ser frem til at se det endelige udspil i morgen, onsdag, men han er uenig i forslaget om at nedlægge regionerne.
Jørgen Winther ser frem til at se det endelige udspil i morgen, onsdag, men han er uenig i forslaget om at nedlægge regionerne.

I stedet for regionsrådene skal der være politikere i 21 nye sundhedsfællesskaber. Det bliver dog borgmestre og formænd for kommunernes sundhedsudvalg og ikke som hidtil valgte ved regionsrådsvalg.

- Det er vigtigt for demokratiet, at der sidder politikere tæt på, som træffer de her beslutninger. Hvem skal nu bestemme, om akutlægebilen skal fortsætte på Djursland? Og hvad med akutsygehusene? Jeg glæder mig til at se det endelige udspil, siger Jørgen Winther.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer regeringens udspil til en sundhedsreform på et pressemøde i Statsministeriet onsdag kl. 10.00.

FAKTA: Sådan bliver strukturen i fremtidens sundhedsvæsen

vintersol.jpg

DMI: Nyd solen i dag og i morgen - blæst og regn er på vej

Grafik 1000 sure sygeplejersker Still

play Ulige løn for kvinder skyldes 50 år gammel lov

Coronatest gennem næsen

liveblog COVID-19 LIVE: Flere hurtigteststeder ved Aarhus

IMG_3373

play Line er træt af ulige løn: 10.600 sygeplejersker har skrevet under

20191202-114229-L-1920x1279we

Østjysk politiker indgår forlig i injuriesag

080321 Mænd i børnehaven VTR 1930 Still 2

Thomas er pædagog: Nu skal han have flere mandlige kolleger