Politikere fra Alternativet vil skifte flyrejser ud med tog

Lokalpolitikerne i Alternativet vælger at tage toget i stedet for at flyve. Det er mere miljørigtigt, lyder det. Men det er også dyrere for skatteborgerne

Skift turen i fly ud med en mere miljøvenlig rejseform. Sådan lyder opfordringen fra flere politikere i Alternativet, når regions- og byrådsmedlemmer skal til udlandet.

quote <strong>Jeg mener, at vi tager lige så stort et hensyn til klimaet</strong>, som vi gør til økonomien

Rasmus Foged (AL), regionsrådsmedlem. 

Både i Region Midtjylland og i flere østjyske kommuner vil Alternativet have miljøet opgraderet til første klasse - også selvom det måske koster flere skattekroner.

Alternativets regionsrådsmedlem Rasmus Foged fra Aarhus vil ikke flyve til Amsterdam, når han og de andre politikere fra Region Midtjylland skal på studietur.

- Jeg vil gerne have muligheden for at rejse på den måde, som påvirker klimaet mindst, siger Rasmus Foged.

I stedet vælger han som den eneste at tage turen i tog.

Turen til Amsterdam i tog er dyrere end at tage med flyet. Men fordi det belaster klimaet mindre med en togtur, vil Alternativets politiker i regionsrådet at tage toget.
Turen til Amsterdam i tog er dyrere end at tage med flyet. Men fordi det belaster klimaet mindre med en togtur, vil Alternativets politiker i regionsrådet at tage toget.

- Det mener jeg er en fornuftig investering at gøre i vores alles fremtid, siger Rasmus Foged.

Holdningen bliver bakket op af flere byrådsmedlemmer i østjyske kommuner. Blandt andet Mette Refshauge Foged fra Syddjurs og Claus Løwe Klostergaard fra Silkeborg. Og selvom det kommer til at koste skatteborgerne.

- Jeg bakker op om, at politikere forholder sig kritisk til, hvordan de forbruger eller administrerer folks penge. Det er en del af vores opgave at være valgt til at stille spørgsmål ved den måde, vi agerer på, siger Claus Løwe Klostergaard (AL), der er formand for klima- og miljøudvalget i Silkeborg Kommune.

quote Det giver rigtig god mening, at vi begynder at kigge efter at bruge alternativer til flyrejserne, når vi skal uden for landets grænser.

Mette Refshauge Foged (AL), byrådsmedlem i Syddjurs Kommune

- Jeg bakker helt op om den beslutning, som Rasmus har taget. Jeg er sikker på, at det er en meget velovervejet beslutning, siger Mette Refshauge Foged (AL), der er byrådsmedlem i Syddjurs Kommune, og fortsætter:

-Det giver rigtig god mening, at vi begynder at kigge efter at bruge alternativer til flyrejserne, når vi skal uden for landets grænser.

Det er dog ikke hos alle, at Rasmus Fogeds klimavenlige togtur til Amsterdam skaber glæde.

- Jeg synes generelt, at det er noget pjat. Hvis man vil på tur, så må man tage hele pakken, eller så må man blive hjemme, siger Lone Langballe (DF), regionsrådsmedlem i Region Midtjylland.

Togturen til Amsterdam er dyrere end flyrejsen. Flybilletten koster 8.750 kroner. Togbilletten koster 10.650 kroner. En difference på 1900 kroner ryger på skatteborgernes regning.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) siger, at klimahensyn ikke må koste. Men alligevel betaler regionen.

quote Jeg synes generelt, at det er noget pjat. Hvis man vil på tur, så må man tage hele pakken, eller så må man blive hjemme.

Lone Langballe (DF), regionsrådsmedlem i Region Midtjylland

- I det her tilfælde synes jeg ikke, at meromkostningen er så stor. Der har regionsrådet vurderet, at det giver mulighed for selv at vælge rejseform, og at regionen afholder udgifter, siger Anders Kühnau.

Mette Refshauge Foged mener ikke at meromkostningen for miljøvenlige rejser nødvendigvis bør stå for egen regning.

- Kan man holde rejseudgifterne inden for budgettet, så ser jeg ikke nogen grund til, at man som enkelt byråds eller regionsrådsmedlem selv skal betale for det, siger Mette Refshauge Foged.

Den holdning deler Rasmus Foged. Og så kommer han med et opråb.

- Jeg mener, at vi tager lige så stort et hensyn til klimaet, som vi gør til økonomien, siger Rasmus Foged.

Alternatives byrådsmedlem i Skanderborg Kommune, Mira Bloch, siger, at hun har fået bevilliget penge til at sejle til Island i stedet for at flyve, hvis det viser sig at være mere miljørigtig.

IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Dagens mest læste