Kristendemokraternes nye formand vil nedbringe antallet af aborter

Isabella Arendt er konstitueret formand for Kristendemokraterne, efter Stig Grenov i dag tog orlov. Det ændrer ikke på politikken, forklarer hun.

26-årige Isabella Arendt, der er folketingskandidat i Østjylland, vil i en periode varetage posten som landsformand for Kristendemokraterne. Det betyder, at hun nu står i spidsen for et parti med flere bemærkelsesværdige sager i partiprogrammet.

Blandt andet står der, at Kristendemokraternes mål er at nedbringe aborttallet til nul. Det mål bakker Isabella Arendt op om.

quote Når vi forhandler sundhed forskellige steder, vil vi arbejde for at få aborttallet ned, så kvinder ikke træffer et valg, de fortryder.

Isabella Arendt, konstitueret formand, Kristendemokraterne

- Jeg tror ikke, der er nogle, der synes, vi skal have flere aborter i Danmark. Vi tager det alvorligt og respekterer kvinderne, som står i en enormt svær situation. Og derfor vil vi, når vi forhandler sundhed forskellige steder, arbejde for at få aborttallet ned, så kvinder ikke træffer et valg, de fortryder, siger hun.

VIDEO: 26-årige Isabella Arendt blev med en times varsel kastet ind i en valgdebat mod partiledere på TV2, da Kristendemokraternes formand blev syg. Men hun klarede det med bravur ifølge flere eksperter, og dagen derpå blev hun kimet ned af de danske medier. Indslaget er fra 8. maj 2019.

Hun vil arbejde for, at der bliver indført samtaler, rådgivning og støtte til dem, der overvejer abort, så man på sigt kan nedbringe antallet af aborter. Men et forbud er ikke på trapperne i første omgang.

- Vi kommer ikke til at indføre noget forbud mod abort. Og så vil jeg bare gerne sige, at hverken abort eller homoseksuelles rettigheder, som vi altid bliver spurgt om, det er ikke noget af det, der står i vores valgprogram, og det er ikke noget af det, vi kommer til at indføre som det første. Og det var ikke det, der gjorde, at jeg blev kristendemokrat, siger Isabella Arendt.

Insemination kun til heteropar

En anden udmelding fra Kristendemokraterne, der tidligere har vakt debat, er deres politik i forhold til kunstig befrugtning. Her mener partiet, at det kun er heteroseksuelle par, der skal tilbydes insemination.

quote Der, hvor der ikke er et biologisk begrundet håb om at få børn, der synes vi ikke, at staten skal betale for hjælpen.

Isabella Arendt, konstitueret formand, Kristendemokraterne

- Jeg synes, der skal være en grænse for, hvad vi skal finansiere i det offentlige. For os handler det om at trække en streg. Der, hvor der ikke er et biologisk begrundet håb om at få børn, der synes vi ikke, at staten skal betale for hjælpen. Hvad man så gør derhjemme eller på private klinikker, det må man selv om, siger Isabella Arendt i dag.

Ifølge Isabella Arendt bliver hun stærkt forarget når folk stemmer imod deres værdier, fordi det har en strategisk gevinst.
Ifølge Isabella Arendt bliver hun stærkt forarget når folk stemmer imod deres værdier, fordi det har en strategisk gevinst.

- Der er 1.500 dejlige regnbuefamilier i Danmark, som jeg tør vædde med, er gode familier for deres børn. Der er altså ikke en rigtig og forkert måde at være familie på, men der er en grænse for, hvad vi i det offentlige skal finansiere, siger hun.

Formand tager orlov

Isabella Arendt tager over på formandsposten efter, at Kristendemokraternes Stig Grenov har bedt om orlov fra sin formandspost i en måned.

quote Jeg er glad for, at Stig har mærket efter og sagt fra i tide, inden der bliver tale om en sygemelding.

Isabella Arendt, konstitueret formand, Kristendemokraterne

- Det gør, at jeg får noget mere travlt, når jeg også skal varetage Stigs opgaver. Men jeg synes, det er den rigtige måde, vi har løst det på. Jeg er glad for, at Stig har mærket efter og sagt fra i tide, inden der bliver tale om en sygemelding, siger Isabella Arendt til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom formanden er ny, ændrer det ikke noget for Kristendemokraternes politik. Dog kommer Isabella Arendt til at være lidt mere i de nationale medier, end hun ellers havde regnet med.

Isabella Arendt og Stig Grenov på pressemødet mandag formiddag.
Isabella Arendt og Stig Grenov på pressemødet mandag formiddag. Foto: Martin Sylvest - Ritzau Scanpix

- Vi går til valg på det samme, og jeg mener også det samme som Stig på de her områder. Det er børnene, klimaet og de udsatte, som fylder for mig. Så på den måde er der ikke den store forskel på, om jeg står i jeres studie eller i studiet hos TV2 News, siger hun.

quote Flere års dobbeltarbejde som formand og som skolelærer har sat sine spor. Ingen beklager mere end jeg, at jeg må træffe denne beslutning på det her ubelejlige tidspunkt.

Stig Grenov, formand, Kristendemokraterne

Stig Grenov fortsætter som kandidat i Københavns Storkreds. I sidste uge måtte han melde afbud til en partilederdebat på TV2, da han fik et mindre ildebefindende.

Her trådte Isabella Arendt til en halv time forinden debatten. 

- Jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke ærgrede mig over, at jeg ikke var på. Men jeg var pavestolt over, at Isabella gik ind og klarede det med sådan en flot præstation, sagde Grenov efter debatten.

VIDEO: Kristendemokraternes næstformand, Isabella Arendt, fik stor ros under og efter partilederdebatten på TV 2 på dagen, hvor folketingsvalget blev udskrevet.

I dag ærgrede han sig på et pressemøde over, at han måtte trække stikket som formand.

- Flere års dobbeltarbejde som formand og som skolelærer har sat sine spor. Ingen beklager mere end jeg, at jeg må træffe denne beslutning på det her ubelejlige tidspunkt, sagde han ifølge Ritzau.