Klimaet kan få unge til at stemme ved valg til Europa-Parlamentet

For mange unge er spørgsmålet om klima vigtigere end migrantkrisen.

- Den sang har vi hørt på i 30 år - og der er aldrig sket en skid. 

Margrete Auken (SF) sætter ord på, hvordan mange af os nok har det, når vi hører om politikernes planer for at bedre klimaet.

Aukens ord faldt, da tre spidskandidater til Europa-Parlamentet fredag for alvor tog hul på valgkampen.

Det første slag blev udkæmpet på Odder Gymnasium, hvor Margrete Auken debatterede med Jeppe Kofoed (S) og Morten Løkkegaard (V).

Tre politikere på turné; Morten Løkkegaard, Jeppe Kofoed og Margrete Auken.
Tre politikere på turné; Morten Løkkegaard, Jeppe Kofoed og Margrete Auken.

Behov for større engagement

Ingen af de tre politikere vil formentlig for alvor få klimaforandringerne at mærke i deres levetid. Det samme gælder ikke nødvendigvis for de unge elever på Odder Gymnasium. 

Bekymringen for klimaet kan mærkes på de unges engagement i forhold til det snarlige valg til EuropaParlamentet, lyder det fra politikerne.

- De unge er mere interesserede, end jeg nogensinde har oplevet før. Det skyldes vel nok spørgsmålet om klima og miljø, der fylder rigtig meget i denne valgkamp, siger Morten Løkkegaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge Margrete Auken er det åbenlyst, at klimaet bliver det helt store emne for de unge - og der er behov for et større engagement til det kommende EP-valg. 

- Sidste gang var det kun 39 procent af de unge, der stemte. Den her gang skal vi altså højere op, lyder det fra Jeppe Kofoed. 

Valget til Europa-Parlamentet afholdes herhjemme søndag den 26. maj.