Anders Kühnau: - Det er en hån imod demokratiet

Formand for Region Midtjylland Anders Kühnau (S) ærgrer sig over at regionsrådene skal lukke og kalder processen for "en hån imod demokratiet".

Flere medier erfarer, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i morgen, onsdag, vil lægge op til at nedlægge regionsrådene. Det vækker absolut ikke begejstring hos formand for Region Midtjylland Anders Kühnau (S).

- Det er rigtigt ærgerligt, at Venstre reelt set vil fjerne den demokratiske indflydelse på sundhedsvæsenet. Nu skal en nationalt udpeget bestyrelse diktere alle de væsentlige beslutninger på sundhedsområdet, og der vil ikke være regionalt valgte politikere til at kæmpe for eksempelvis Vestdanmark, siger Anders Kühnau til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge TV 2 vil regeringen blandt andet skabe bedre sammenhæng i sundhedsvæsnet ved at oprette en politisk udpeget bestyrelse under sundhedsministeriet, som skal holde styr på sundhedsvæsnets økonomi. Derudover skal fem sundhedsforvaltninger stå for driften af sygehusene og akutberedskabet.

quote Hvorfor har man ikke involveret folk i så vigtig en demokratisk proces? Jeg synes, det er en hån imod vores demokrati.

Anders Kühnau (S), formand for Region Midtjylland

- Det betyder reelt, at stort set alle de vigtige beslutninger, som nu bliver truffet i regionsrådene, fremover vil blive truffet i København eller af embedsmænd. Det, synes jeg, er et voldsomt angreb på vores lokaldemokrati, siger Anders Kühnau.

- Det er styrken ved et demokrati, at hvis man er utilfreds, har man muligheden for at stemme på en anden politiker næste gang. Det kan man ikke i fremtiden, og det er meget alvorligt for borgerne.

Fortørnet over processen

Ud over kritikken af selve udspillet er Anders Kühnau også stærkt fortørnet over processen frem mod regeringens fremlæggelse. Han mener ikke, at regionerne, lægerne og andre fagpersoner er blevet hørt, inden regeringen fremlægger sit udspil.

- Man har siddet et halvt år bag lukkede gardiner og fundet på det her. Hvorfor har man ikke involveret folk i så vigtig en demokratisk proces? Jeg synes, det er en hån imod vores demokrati, siger Anders Kühnau til TV2 ØSTJYLLAND.

TV 2 erfarer: Sådan bliver regeringens sundhedsudspil

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

slhjwu8plmslqa00u20210416130349

Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

IMG_5262

Ren nostalgi! Magnus har 114 ghettoblastere i sin stue

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

Dagens mest læste