Kan du skabe uforglemmelige events på baggrund af dagsordensættende journalistik?

Foto: Agnete Schlichtkrull

Vil du i praktik i orkanens øje på en medievirksomhed, der prøver at udvikle tilbud til morgendagens medielandskab? Og kan du hjælpe os med at omsætte journalistisk indhold til engagerende events, der taler til både hjernen og hjertet? Så læs endelig videre.

På TV2 ØSTJYLLAND har vi de seneste år været i gang med en gennemgribende udvikling fra tv-station til mediehus, hvor tv-nyhederne på TV 2 kl. 19.30 ikke længere er det eneste flagskib. Vi servicerer forskellige målgrupper på en lang række platforme og producerer tværmedielt indhold til tv, web, Facebook, Instagram og YouTube og skaber samtaler mellem brugerne både på digitale platforme og ude i virkeligheden.

Som praktikant hos os kommer du primært til at arbejde med at få udvalgte journalistiske satsninger ud at leve i virkeligheden – til debatmøder, samtalecaféer eller inspirationsoplæg. Du bliver projektleder for – i tæt samarbejde med en journalist – at finde venue, relevante oplægsholdere, markedsføre eventet og stå for et gennemtænkt oplevelsesdesign, der sikrer publikum en mindeværdig aften, og som efterlader dem med et godt indtryk af TV2 ØSTJYLLAND som et nærværende mediehus i øjenhøjde.

Ved siden af din primære opgave vil du få rig mulighed for at bringe de øvrige dele af din teoretiske viden og din kreativitet i spil i forhold til bl.a. medieforskning, formidling og målgruppeundersøgelser – der er mulighed for at påvirke praktikforløbet i den retning, der interesserer dig mest. Selvom vi ikke er verdens største medievirksomhed, er der meget at byde ind med og masser af steder at bringe dine kompetencer i spil!

Det forventer vi af dig:

  • Du har erfaring med at skabe events og trives med at have ansvar for alle dele i processen
  • Du kan bidrage med idéer til, hvordan vi skaber synlighed og samtale omkring vores indhold i den rette public service-ånd
  • Du er selvstændig, arbejder struktureret og kan overholde deadlines
  • Du har gerne kendskab til fx Adobe Premiere Pro og har prøvet at klippe før – og er måske også en haj til Photoshop
  • Du er klar på både at lære, bidrage og indgå som en del af en arbejdsplads, hvor der er høj faglighed, masser af godt humør og plads til vilde idéer.

Det kan vi tilbyde dig:
Du får mulighed for selv at præge dine opgaver i løbet af praktikperioden, og hvis du bliver praktikant hos os, aftaler du og din kontaktperson hos os et forløb og udarbejder sammen en overordnet plan for din praktikperiode. Det sker med øje for, at du når igennem forskellige arbejdsområder, som understøtter din udvikling og dét, du brænder for. Du bliver fra første dag en del af TV2 ØSTJYLLAND, hvor der er et dynamisk ungt miljø af journalistpraktikanter og FTP-elever.

Jeg fik tildelt meget ansvar, så jeg følte mig aldrig som den besværlige praktikant. Noget af det bedste var det sociale sammenhold på stationen, og jeg følte mig hurtig som en del af holdet.

Kamille, universitetspraktikant i efteråret 2019

Du bliver en del af et mediehus med store ambitioner og høj faglighed og af en medarbejderskare, der er indstillet på, at vi er med til at forme, teste og udfordre morgendagens medielandskab – og derfor tager vi også uddannelsen af fremtidens talentmasse seriøst. Vi er knap 100 ansatte, der hver især elsker det, vi laver, og som har den gode historie og den vellykkede formidling som fælles passion. Derfor tager vi vores arbejde alvorligt, og der er højt tempo – men der er også højt til loftet. Vi er sjove at være sammen med, og vi tager os tid til at gøre dit praktikforløb udbytterigt.

Du kan læse mere om TV2 ØSTJYLLAND og vores arbejde på vores udviklingsblog.

Sådan søger du praktik:
Hvis du tænker, du er den, vi leder efter, skal vi høre fra dig senest den 19. april kl. 12.00. Ud over ansøgning og cv er du velkommen til at sende relevante eksempler på noget, du har lavet, som du er særligt tilfreds med. Du skal sende til job@tv2oj.dk og skrive ”Universitetspraktikant” i emnefeltet.

Vi afholder løbende samtaler (digitalt, så vi ikke smitter!).

Hvis du har spørgsmål om stillingen, er du velkommen til at kontakte Uffe Alici Pedersen på tlf. 30 10 11 24.

Om os

Hos TV2 ØSTJYLLAND insisterer vi på med mod og nyskabelse at sikre, at der er relevant og mangfoldigt public service-indhold til alle, også i de kommende generationer, gennem nye emner, formater og fortælleformer.

Du kan læse mere om TV2 ØSTJYLLAND på vores udviklingsblog.