Vinterkulde med sne på vej mod Danmark

Mere regulært vintervejr har kurs mod Danmark

Kold luft på bagsiden af et lavtryk kommer ned over Danmark fra nord. Det kan betyde frost og sne. Arkivfoto. Foto: Dagplejen Rollingerne

I samarbejde med tv2.dk

I disse dage er den tykke overfrakke primært anvendelig som følge af den kraftige blæst - men når vi kommer et stykke ind i næste uge, så er det derimod vintervejr, som man skal gardere sig imod.

Efter en mandag og tirsdag med kraftig vestenblæst og mildt vejr, skal et lavtryk således passere gennem landet på onsdag.

Vejrsituationen torsdag formiddag. Kulde trækker ned over landet fra nord, mens nedbøren efterhånden kan gå over i slud og sne. Foto: TV 2 Vejret

Kold luft på bagsiden af lavtryk

Det betyder i første omgang regn og plusgrader - samt vestenvind - inden kold luft på bagsiden af lavtrykket 'slår ned' over landet fra nord.

I den forbindelse vil nedbøren efterhånden gå over i slud og sne, og temperaturerne vil falde til omkring frysepunktet.

Torsdag og fredag i den kommende uge vil byde på dagsfrost samtidig med, at der vil være udbredt nattefrost. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Nattefrost på vej

Som det ser ud netop nu, så kan torsdag og fredag ende med at byde på dagsfrost til den nordøstlige del af landet, samtidigt med, at der vil være udbredt nattefrost - og mulighed for sne på jorden.

Der er naturligvis en vis usikkerhed forbundet med prognoserne, men de store vejrmodeller er enige om, at betydeligt koldere vejr venter i løbet af ugen - med mulighed for frost og sne.