Varmen vil ikke stoppe - 30 grader og hedebølge på vej

Maj har været ekstrem, og månedens sommervejr fortsætter med fornyet styrke

Maj bliver den varmeste af sin slags nogensinde målt, og samtidig bliver måneden den solrigeste af alle måneder i Danmark, siden man begyndte at registrere solskinstimer i 1920 Foto: Jan Dagø - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Tirsdag fik vi årets hidtil varmeste dag med op til 29,1 grader i København. Og når vi i denne uge går ind i juni, vil varmen blot fortsætte med fornyet styrke.

Læs også Abdullahi, Joan og Inge synes, tvungen vuggestue er et fejlskud

Faktisk kan det blive så varmt, at der nogle steder i landet bliver tale om en regulær hedebølge med op til omkring 30 grader.

Op til 30 grader i løbet af ugen

Allerede onsdag kan man i Vestjylland lokalt nå 30 grader, mens det i den øvrige del af landet med mellem 23 og 28 grader på ingen måde bliver en kølig affære.

Det usædvanligt varme vejr fortsætter resten af ugen, og når temperaturen over 28 grader som det højeste i gennemsnit tre dage i træk, er der tale om en hedebølge.

Læs også Randrusianere lå i kø foran fastfood-restaurant i silende regn

Det kan meget vel ske i dele af landet i løbet af ugen, og især i weekenden ser vejret meget varmt ud. 

Perioden fra fredag til søndag kunne meget vel byde på en hedebølge flere steder i landet.

Blandt andet Syd-, Midt- og Vestjylland samt København og Nordsjælland ser ud til at kunne få temperaturer omkring eller over 28 grader alle tre dage.

00:54

VIDEO: Her kan du se vejrudsigten for onsdag og de kommende dage i Østjylland.

Luk video

Kan blive til hedebølge nogle steder i landet

Når temperaturen i gennemsnit over 28 grader tre dage i træk i mere end halvdelen af landet, vil hedebølgen kunne erklæres landsdækkende.

Det er dog endnu uvist, om det sker, men selv lokale hedebølger vil være helt usædvanligt så tidligt på sommeren.

Selvom der i løbet af ugen kan forekomme lokale regn- eller tordenbyger, ser det generelt tørre, solrige og meget varme vejr ud til at fortsætte et godt stykke ind i juni.

Læs også Syndig økologisk glidecreme sælger som smurt i Kina

Maj bliver i øvrigt den varmeste af sin slags nogensinde målt, og samtidig bliver måneden den solrigeste af alle måneder i Danmark, siden man begyndte at registrere solskinstimer i 1920.