Våd nat i Østjylland: Skybrud med risiko for torden

Et regnvejr passerer landet i løbet af lørdag aften og natten til søndag, og der er risiko for store mængder regn og torden

Forventede regnmængder fra en af TV 2 VEJRETs prognosemodeller frem til søndag morgen klokken 9. Der er risiko for torden og kraftige vindstød i forbindelse med regnen. Foto: TV 2 Vejret

I samarbejde med tv2.dk

Har du planer om at tage en tur i byen, eller skal du blot udenfor lørdag aften og natten til søndag, kan det være en god ide at tage en regnfrakke eller en paraply med i tasken.

Et regnvejr skal nemlig passere Danmark, og det ser ud til at kunne blive en våd omgang i blandt andet Østjylland.

Regnvejret rammer den nordlige halvdel af Jylland samt over Lolland og Falster. Der er også risiko for torden og kraftige vindstød.

I Østjylland er det især Randers, Silkeborg og Favrskov kommuner, der rammes.

Læs også DMI advarer om kraftig regn og risiko for skybrud

Prognoserne viser, at der kan falde 10-20 millimeter mange steder i Midt-, Nord- og Nordvestjylland samt på Lolland og Falster, og lokalt kan man få over 30 millimeter i forbindelse med de kraftigere områder med torden fra lørdag aften og frem til søndag morgen.

Regnen falder især i forbindelse med en front, som trækker hen over den nordlige del af Danmark, men luften er i sig selv så ustabil, at der også dannes byger flere steder.

Kraftige byger vokser op til havs

Bygerne vil mestendels dannes i selve frontzonen over det centrale og nordlige Jylland, men der er også mulighed for, at der vokser kraftige byger op til havs omkring Lolland og Falster. Derfor kan det også blive en våd omgang på Sydhavsøerne.

Læs også Flik-flak og vindmøller: Noah fra Flying Superkids viser hvordan

I resten af landet får man sandsynligvis også forbigående regn, men i langt mindre mængder, og nogle områder går måske endda helt fri.

Bor man i strøget fra Sønderjylland og hen over Fyn og det vestlige og nordlige Sjælland, har man de bedste chancer for tørvejr aftenen og natten igennem.