Våd fredag i vente - sådan rammer regnen Østjylland

Fredag starter tørt, men i løbet af dagen kommer der flere og flere byger

00:46

Video: TV 2 Vejret

I samarbejde med tv2.dk

Det ustadige efterårsvejr strammer sit tag om Danmark, og i morgen, fredag, skal vi igen forberede os på regnvejr en stor del af dagen.

Flere lavtryk nærmer sig landet fra vest, og i den forbindelse sendes fronter med regn, og efterhånden også blæst, ind mod landet.

Læs også Pas på traktorer på vejene: Ulykker kan ende alvorligt galt

Fredag vil langt de fleste danskere således stå op til gråvejr, og allerede fra morgenstunden vil det begynde at regne i den sydvestlige del af landet, mens det formentlig fortsat er overvejende tørt mod nord og øst.

- Ud på eftermiddagstimerne forventer vi, at der kommer mere sammenhængende regnvejr forbi Østjylland, og noget af det kan sidst på eftermiddagen blive lidt mere kraftigt i det, siger Anders Brandt fra TV 2 Vejret.

01:00

VIDEO: Se vejrudsigten for de kommende dage i Østjylland Video: Vejrudsigt med Anders Brandt

Luk video

I Østjylland bliver det en forholdsvis lun dag med temperaturer på op til 14 grader mange steder.

Lørdag ser ud til at byde på tørvejr i Østjylland, mens der søndag er gode chancer for lidt sol om søndagen, hvor der til gengæld også er risiko for lidt byger.

Læs også Et liv fyldt med kræft: Nu skal femårige Mads i Disneyland

I dagens løb breder regnvejret sig til en større del af landet, så man mange steder - med undtagelse af Bornholm - kan forvente en regnfuld eftermiddag.

Længst mod sydøst er der en lille chance for, at det kan holde tørt sidst på dagen, og så kan lunere luft med temperaturer der kan nå 15 til 17 grader sive op over området, inden det igen begynder at regne.