Ustadigt weekendvejr kan overraske positivt

Trods masser af bygesymboler på vejrkortene i øjeblikket tegner det til at blive en weekend, hvor man godt kan finde perioder med tørt og pænt vejr

Tågen letter i solopgangen ved Silkeborg. Sådan kan det også komme til at se ud mange steder hen over weekenden. Foto: Anja Knappe (privatfoto)

Har man udendørsplaner i weekenden, kan det være en god ide at alliere sig med regnfrakken og en varm trøje indenunder, for der er risiko for byger, som kan være med torden. 

Men man kan sagtens få længere perioder med tørt og pænt vejr alligevel, hvis blot man vælger de rigtige tidspunkter på dagen både lørdag og søndag.

Læs også Idræt hjælper Martin med PTSD: Nu venter stort stævne i Canada

På trods af en overordnet ustabil vejrtype med byger og relativt mange skyer hen over weekenden, vil der være en klar variation hen over dagenes lyse timer.

Ligger langt fra alle fronter

Variationen betyder, at morgenerne og aftenerne vil være de tørreste tidspunkter på dagene.

Vi ligger nemlig langt fra alle fronter i weekenden, og så er det stort set kun solen, der kan drive vejrets gang.

I takt med at solen varmer luften op, dannes der skyer og byger, og der vil være flest af dem midt på eftermiddagen, når det er varmest.

Et lavtryk med relativt svage vinde omkring sig placerer sig hen over Danmark i weekenden. Aktive lavtryk med fronter holder sig derved på afstand, og så er det kun solen, der driver vejret hos os. Foto: TV 2 Vejret

I morgenstunden vil det derfor være tørt de fleste steder og ret stille med risiko for tåge. Eventuel tåge vil dog lette hurtigt, og så er der udsigt til en morgenstund med sol hist og her.

Midt på dagen både lørdag og søndag vil det være ret skyet med spredte byger, men til aften mister de fleste af bygerne igen pusten, og så er der udsigt til tørt og klart vejr mange steder.

Så der er lyspunkter i weekendvejret trods byger, og så vil vinden tilmed være aftagende, så vi for det meste har en svag til jævn vind fra skiftende retninger.

01:15

VIDEO: Se den østjyske vejrudsigt for de kommende fem døgn.

Luk video