Torsdag slutter det solrige sensommervejr - regn fra vest

Men nogle får over 20 grader og sol meget af dagen

Risiko for skybrud (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Efter tre dage med overvejede tørvejr og en del sol skifter vejret gear i løbet af torsdagen, hvor en front kommer ind med udbredt regn fra vest.

Onsdagen bød på en del sol, men skyer og regn er på vej fra vest Foto: TV 2 Vej

Regnen har faktisk en særlig historie, da det er resterne af den tropiske orkan Laura, som nu på vores breddegrader blot ser ud til at give os et regulært efterårsregnvejr.

Torsdag starter det dog ud flot over det ganske land med en del sol. I løbet af formiddagen skyer det allerede til i Jylland, og kort efter middag vil bygeagtig regn brede sig ind over Jylland vestfra.

Inden regnen kommer, vil man bemærke, at den relative rolige vind, vi har haft de seneste par dage, bliver afløst af en jævn til hård vind fra syd og sydvest. Ved kyster kan det endda blive kulingstyrke med kraftige vindstød og et vejr, der smager meget af efterår.

Smuk start på dagen, bliver i Jylland hurtigt afløst af skyer fra vest. Foto: TV 2 Vejret

På Sjælland og i København vil man dog nok kunne nyde solen indtil en 14-15-tiden, hvor temperaturen - inden skyerne når frem - kan nå op på 21-22 grader først på eftermiddagen.

I de østlige egne vil det smage af sensommer, indtil høje skyer også trækker ind, og i løbet af sen eftermiddag og aften kommer der regn.

I den østlige del af landet, bliver det ganske lunt. Foto: TV 2 Vejret

Regnvejret ser ikke ud til at levere de store mængder regn, typisk 2-10 mm. Lokalt kan man dog nærme sig 15 mm i løbet af torsdagen.