Tidligere AGF-træner fyret efter anklage om racistiske indlæg

Sören Åkeby er ikke længere en del af Östersunds FK, da han har brudt sig imod klubbens værdier.

Sören Åkeby er fortid i Östersunds. Foto: Ernst Van Norde / Scanpix Danmark

I samarbejde med tv2.dk

Sören Åkeby, der tidligere har stået i spidsen for AGF, er nu fortid i svenske Östersunds FK, hvor han var ansat i den sportslige ledelse.

Det sker efter, at Åkeby delte flere opslag på sociale medier, hvor han blandt andet skrev, at at en "fremmed-invasion" har nået landet, og at "de var i krig." Det skriver Fotballskanalen. Indlæggene er nu blevet slettet.

Den svenske klub bekræfter på sin hjemmeside, at han ikke holdt sig inden for det kodeks, som klubben arbejder under.

Læs også Cheftræner udpeger AGF som bronzefavorit efter sejr

- Sören Åkeby har været medlem af klubbens sportslige udvalg i kort tid, men dette samarbejde slutter med øjeblikkelig virkning, skriver klubben på sin hjemmeside.

- Samarbejdet slutter, fordi det er blevet kendt, at et indlæg fra Sören Åkeby, der er blevet offentliggjort på sociale medier, direkte er i modstrid med klubbens værdier. Östersunds distancerer sig direkte fra de indlæg, der er delt og offentliggjort.

Klubben skriver, at de nu vil sikre sig, at dette ikke sker igen i fremtiden.

Åkeby har ifølge Fotballskanalen igennem længere tid delt en række opslag med negativt fokus på indvandrere og Sveriges integration, og det har nu fået Östersund til at opsige ham efter få uger i jobbet.

Sören Åkeby var cheftræner i AGF, indtil han i efteråret 2005 blev fyret efter en periode med skuffende sportslige resultater. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

'Jeg er ikke racist'

Sören Åkeby var træner for Aarhus-klubben fra 2003 og to og et halvt år frem, inden han tog til Malmö FF.

Hovedpersonen siger selv, at han ikke mente noget yderligere med det.

- Jeg er ikke racist. Vil klubben afslutte samarbejdet, accepterer jeg det, siger han til Fotballskanalen.

- Jeg skrev det hurtigt og sendte det bare videre. Jeg har trænet udenlandske spillere i mere eller mindre hele mit liv, og hvorfor skulle jeg være racist? Det kan du glemme.