Tæt på storm - Danmark ramt af kraftigste blæsevejr i ni måneder

Vindstødene har nået stærk storm flere steder. Østjyllands Politi opfordrer til, at man passer på.

Det kraftige blæsevejr, der dominerer vejret over Danmark søndag, giver os nu de højeste vindhastigheder i ni måneder.

På forsiden af et meget stort stormlavtryk nord for De Britiske Øer, er det blæst kraftigt op fra syd og sydvest over store dele af Nordvesteuropa.

Beauforts vindskala - inddelingen af vindstyrker i Danmark

Det har vi i den grad også fået at mærke her i Danmark, hvor middelvinden indtil klokken 11 har nået stormende kuling tre steder i Danmark. Den højeste middelvind overhovedet målt i søndagsdøgnet, er registreret ved Røsnæs på Vestsjælland, hvor DMI's vejrstation har målt 24,0 meter per sekund.

Det er blot 0,5 meter per sekund mindre end storm, der begynder ved 24,5 meter per sekund. Derudover er der målt stormende kuling i middelvinden ved Skagen med 22,5 meter per sekund og på Anholt med 21 meter per sekund.

Højeste vindstød søndag formiddag. Storm starter ved 24,5 meter per sekund, mens stærk storm begynder ved 28,5 meter per sekund. Orkan starter ved 32,7 meter per sekund.
Højeste vindstød søndag formiddag. Storm starter ved 24,5 meter per sekund, mens stærk storm begynder ved 28,5 meter per sekund. Orkan starter ved 32,7 meter per sekund. Foto: TV2 VEJRET


Det kraftigste vindstød målt i forbindelse med blæsevejret er 29,7 meter per sekund ved Blåvandshuk. Dette svarer til stærk storm, der er vindstyrken mellem storm og orkan, og også ved Skagen og Røsnæs har vindstødene nået stærk storm med over 28,4 meter per sekund.

Vindstød søndag klokken 13.
Vindstød søndag klokken 13. Foto: TV2 VEJRET

Søndagens kraftige blæsevejr er det kraftigste, der har ramt Danmark siden 29. marts, hvor vi senest oplevede regulær storm i Danmark, mens det er de højeste vindstød siden 2. april, hvor vi blev ramt af det kraftigste april-blæsevejr i 23 år.

Giver problemer i trafikken - og fortsætter det meste af dagen

Den kraftige blæst kulminerer i formiddagstimerne, inden vinden kun langsomt aftager i eftermiddag. Dagen igennem kan der dog komme vindstød af stormstyrke ved kyststationerne, og først i nat er vinden i en større del af landet aftaget betragteligt.

Vindstød søndag klokken 19.
Vindstød søndag klokken 19. Foto: TV2 VEJRET

Da vinden blæser fra syd, kommer vinden på tværs ved flere af de store broer, hvilket har medført, at kørsel med vindfølsomme køretøjer frarådes ved både Storebælts-, Lillebælts- og Øresundsbroen.

Derudover er flere færgeafgange aflyst på grund af kraftig blæst og store bølger.

Østjyllands Politi: Pas på jer selv og hinanden 

Søndagens kraftige blæsevejr har også gjort, at Østjyllands Politi har måtte rykke ud til Aarhus Ø, hvor et havebord var ved at flyve ud fra 9. sal på grund af blæsten. 

Det oplyser de på Twitter, hvor de også kommer med en opfordring til østjyderne. 

- Husk at få fastgjort/fjernet jeres løse genstande omkring huset og på altaner. Vi har netop været på Aarhus Ø for at forhindre et havebord i at flyve ud fra 9. sal. Pas på jer selv og hinanden, står der i opslaget. 

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

Hjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

minimumsnomeringer Asylgades Børnehus børnehave Skanderborg

Forslag: Gratis flyverdragter til alle pædagoger

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb