Sygeplejerskerne udvider deres strejke - igen

Dansk Sygeplejeråd forventer, at det nye strejkevarsel særligt vil ramme patienterne på hospitalerne.

Ganske som sidste mandag har Dansk Sygeplejeråd (DSR) netop annonceret, at den verserende sygeplejerskestrejke vil blive udvidet.

Denne gang drejer det sig om 225 flere sygeplejerskerne, der bliver udtaget til strejke.

Som reglerne er, skal en udvidelse dog varsles mindst fire uger inden den træder i effekt. Den udvidede strejke vil derfor finde sted fra natten til 17. august.

- Arbejdsgiverne og politikerne har siddet på hænderne indtil nu, og derfor må vi øge presset. Det er jo vores mål at motivere arbejdsgiverne til at komme til forhandlingsbordet og at få politikerne på Christiansborg til at levere de nødvendige rammer, udtaler formanden for DSR, Grete Christensen, i meddelelsen.

I mandags varslede DSR at 702 sygeplejersker per 10. august skulle slutte sig til de cirka 5000 sygeplejersker, der har været udtaget til strejke siden 19. juni. DSR har tidligere

Nøje udvalgt

Selvom 225 sygeplejersker kun er en forholdsvis lille andel af de DSR-medlemmer, der kunne blive udtaget til strejke, er de nøje udvalgt, oplyser DSR.

I Region Nordjylland vil det eksempelvis lukke for nærmest al planlagt kirurgi. I Region Midtjylland er det blandt andet det frie sygehusvalg, der ventes at blive påvirket af det nye strejkevarsel.

Det vil især gå ud over patienterne på hospitalerne, skriver DSR i deres pressemeddelelse.

Disse afdelinger bliver ramt af det nye strejkevarsel

En nålestiksoperation

Ifølge Henny Christensen, der er redaktør på TV 2 NEWS og som har fulgt arbejdsmarkedet og dets konflikter gennem mange år, er formålet med dagens opskalering dels at stramme snoren om arbejdsgiverne og dels at skabe noget ekstra opmærksomhed om strejken.

Tidligere er sygeplejestrejken blevet kaldt "den hemmelige strejke", fordi sygeplejerskerne stod alene og samtidig blev skubbet i baggrunden af EM-euforien.

- Sygeplejerskerne opererer nu med sådan en slags nålestiksstrategi, hvor man udvælger meget nøje, hvor konflikten skal ramme. Det er derfor man nu uge for uge – her for anden uge i træk – varsler en udvidelse af strejken, siger Henny Christensen.

Hun fortæller videre, at DSR og arbejdsgiverne – kommunerne og regionerne – ikke har været i forhandlinger siden et stort flertal af sygeplejerskerne i midten af juni stemte nej til den overenskomst, parterne sendte til afstemning efter en længere proces i Forligsinstitutionen.

Dermed ser det – lige nu – ud til, at konflikten formentlig skal afsluttes med et lovindgreb. Men hvornår, det kommer, er fortsat et åbent spørgsmål, siger Henny Christensen:

- Hidtil har der ikke været tegn i sol og måne på, at politikerne ville gribe ind. Det er klart, at man fra regeringens side følger den her konflikt døgn for døgn, men der er stadig langt til det antal aflysninger, vi så, da sygeplejerskerne sidst var i konflikt i 2008.

Endelave ø færge

Nu kommer der nye gratis færgeruter: Her kan du få gratis billetter

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

Viggo Andreasen epidemiolog, RUC

Bagsiden ved færre restriktioner: Ekspert frygter ny smittestigning

PGM - 010821 Kæledyrspasning 1930 - 01082021 Still

play Anika arbejder som petsitter: - Man bliver bare glad

Horsens Sejlklub fejrer Anne-Marie Rindoms sejr i Tokyo

Rindom skubber barren for drømme

Dagens mest læste