Sundhedsministeren klar til at skærpe forsamlingsforbud

På pressemødet var der også fokus på den store smitte blandt unge mennesker i Danmark.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) under tirsdagens pressemøde. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke (S) er klar til at skærpe forsamlingsforbuddet. Det meddeler han på et pressemøde tirsdag.

- Jeg er glad for at sige, at der ikke er nye restriktioner i dag.

- Men vi må være ærlige at sige, at det ikke kan udelukkes, at der kommer restriktioner på et senere tidspunkt, siger han.

I den forbindelse nævner han et skærpet forsamlingsforbud som én af de muligheder, der ligger i "regeringens værktøjskasse".

Læs også COVID-19 LIVE: 340 nye smittetilfælde i Danmark - igen to dødsfald

Et andet værktøj kan være at indføre større brug af mundbind, lyder det fra ministeren.

- Det er lige nu, vi skal holde fast. Og det er lige nu, at vi skal vise, at vi kan knække kurven, siger Magnus Heunicke.

Smitte blandt de unge

På pressemødet kom det yderligere frem, at 42 procent af de personer, der de seneste 14 dage er testet positiv for coronavirus i Danmark, er mellem 10 og 39 år

Og en stigende smitte blandt de unge er ikke en tendens, der udelukkende ses i Danmark, understreger faglig direktør ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak.

- Det billede, vi har set i Danmark, er et billede, vi kan se overalt i Europa. Og selvom de unge generelt klarer sig bedre end de ældre, kan det blive alvorligt. Der kan komme senfølger - også for unge, siger han på pressemødet.

Her i landet er 42 procent af de indlagte under 60 år. I skrivende stund ligger 107 mennesker på hospitalet, mens 15 af dem er indlagt på intensiv.

Læs også Forældre med coronasmittede børn kan nu få barselsdagpenge

Coronasituationen i Danmark

Afstand, god hygiejne og at blive hjemme ved sygdom. Det var Sundhedsstyrelsens tre "ben" i forebyggelse af sygdommen i foråret. Og det er det fortsat, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

- Er der en kultur, hvor man går småsnottet på arbejde, så skal det holde op. Og så skal vi holde afstand. Det ved vi. Og det er alle tre nogle knapper, som vi kan skrue på for at få epidemien under kontrol, siger han.

Derudover vil fokus være på udluftning og pauser på arbejdspladser, siger Søren Brostrøm.