Sommervarmen kommer til Danmark med regn og torden

Regn, torden og sommervarme har nu sat kursen mod Danmark

Foto: Colourbox

I samarbejde med tv2.dk

Det ustadige sommervejr fortsætter, men til forskel fra de seneste dage, så kommer det ustadige vejr nu også med sommervarme.

Efter lørdagens regn og byger venter endnu et regnvejr på at komme frem til Danmark. Det efterfølges søndag af varm sommerluft, som kortvarigt vil strømme op over os, inden der kommer regn- og tordenbyger.

Det er et lavtryk, der lørdag ligger over det sydlige England, som skal give os både regn, torden og sommervarme søndag.

Læs også Mies studie krævede 11,7 i snit: Jeg synes det er noget fis

I det kommende døgn vil lavtrykket bevæge sig mod nordøst til Nordsøen og først sende den tilhørende varmfront op over Danmark i nat, og herefter vil varm luft strømme frem mod os fra syd og sydvest. 

Søndag vil lavtrykkets koldfront trænge ind over os fra vest og fortrænge den varme sommerluft. Langs koldfronten vil der kunne opstå regn- og tordenbyger.

Første regnvejr kommer i nat

Når varmefronten i nat kommer frem til Danmark, vil der kunne komme en del regn, som giver en våd nat. Den ventes at have passeret det meste af landet søndag morgen.

Læs også Jim Lyngvild: Moesgaard er vikingernes Roskilde Festival

Regnvejret kan stedvis være ganske kraftigt og give mellem fem og 15 millimeter regn.

Søndag vil man over den sydlige og østlige del af landet få varmt vejr, når lummer sommervarme strømmer frem mod os fra sydlige retninger.

Prognose: Så varmt bliver det søndag. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Det bliver relativt blæsende, men med solens hjælp vil temperaturen i den varme luftmasse kunne stige til over 25 graders varme.

Hermed er der udsigt til den første sommerdag i juli måned. Det betegnes som en sommerdag, når temperaturen kommer over 25 grader.

Regn- og tordenbyger breder sig fra vest

Sommervarmen bliver ikke liggende længe.

I løbet af dagen vil en koldfront med risiko for regn- og tordenbyger passere landet og blæse den varme sommerluft væk.

Prognose: Akkumuleret nedbør i mm - frem til søndag klokken 18. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Sidst på eftermiddagen vil koldfronten nå de østlige egne, og det er også her, der er størst risiko for, at bygerne bliver kraftige.

Når søndagen er omme, kan der være faldet 10-20 millimeter regn flere steder i landet, og lokalt kan nedbørmængderne komme over 30 millimeter.

Læs også Chicks with Decks: Forening vil have piger på boardet

I animationen øverst på siden kan du se TV 2 VEJRETs seneste nedbørprognose, der indikerer, hvor og hvornår bygerne kommer.