Sommerlig varme: Det bliver årets hidtil varmeste dag

Sommerlig varme strømmer frem mod Danmark og vil med temperaturer over 20 grader give os årets hidtil varmeste dag

Varm luft strømmer nu fra syd op over Danmark og giver allerede fra morgenstunden temperaturer mellem 13 og 15 grader mange steder i landet.

Og selv om skyerne hænger tungt og det nogle steder regner lidt, så er der udsigt til, at vi kan få årets hidtil varmeste dag, når temperaturen i løbet af eftermiddagen stiger til over 20 graders varme.

Den 6. maj blev der ved Tylstrup i Vendsyssel målt 21,6 grader, der er den foreløbigt højeste temperatur målt i år.

Op til 24 grader

Det er en temperatur, som kan blive overgået mange steder i landet, når den sommerlige varme får hjælp af solen, og i en svag vind fra syd og sydvest kan nå op mellem 20 og 24 grader i den sydlige halvdel af landet.

Det er hovedsageligt her man får det helt sommerligt i dag, mens den nordlige del af landet får overvejende skyet vejr og perioder med lidt regn - men til trods for det stadig med temperaturer omkring 18-20 graders varme.

 

Varmest forventes det at blive i Sønderjylland, på Lolland Falster og så kan det ikke udelukkes, at København med den velkendte opvarmende storbyeffekt også kan nå op omkring 24 grader.

Det kan ikke udelukkes, at årets første sommerdag med temperaturer over 25 grader kan komme i dag - men det mest sandsynlige er, at vi må vente til i morgen eller på fredag med at erklære det for 'rigtig' sommer.

Risiko for tordenbyger

Sidst på dagen kan der især i Sønderjylland dannes kraftige regn- og tordenbyger i den varme og relativt fugtige sommerlige luftmasse, der sendes frem mod os.

Hen over det nordligste Tyskland ventes der 27 grader i dag, som vil udløse tordenbyger. Og de kan fortsætte mod Danmark.

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IMG_4408

Vinder MGP med sang om søster med handikap: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Ny vaccine kan blive godkendt i EU i starten af marts