Sommerland fik kritik for "racistisk" forlystelse - nu er den ændret

Forlystelsen Hottentotten, der har fået kritik for at være racistisk, er blevet ændret af Djurs Sommerland

Forlystelsesparken Djurs Sommerland ved Nimtofte har altid haft eksotiske temalande som del af dens profil.

De mange besøgende kan blandt andet slå et sving forbi Mexicoland, Westernland, Piratland og Afrikaland.

Men en forlystelse i sidstnævnte var dog blevet lige eksotisk nok for en gruppe kritikere, der sidste år kæmpede for at få forlystelsesparken til at ændre karrusellen Hottentotten, hvor en karikatur af en afrikansk stammekriger prydede midten.

Generel vedligeholdelse

Men i år er Djurs Sommerland blevet lidt mere politisk korrekt. Stammekrigeren er fjernet og erstattet med en gruppe gorillaer, der holder hinanden oppe, og karrusellen hedder nu Abekatten. Direktør Henrik B. Nielsen nægter dog, at ændringen har noget med kritikken at gøre.

- Vi skulle lave noget generel vedligeholdelse, og i forbindelse med det har vi valgt at udskifte en del på tematiseringen, siger han til TV 2.

Ville du fortælle, hvis det var på grund af kritikken, I havde ændret den?

- Det synes jeg er et lidt hypotetisk spørgsmål. Det har jeg ingen kommentarer til, siger Henrik B. Nielsen.

Sådan ser midten af karrusellen ud nu.
Sådan ser midten af karrusellen ud nu. Foto: Djurs Sommerland

Karikatur

En af kritikere af forlystelsen var Josef W. Nielsen, formand for African Empowerment Center Denmark, der selv har afrikanske rødder. Han er godt tilfreds med, at Hottentotten nu er fortid.

- Hottentotten var en stereotyp, racistisk og dehumaniserende karikatur på en afrikaner, så det glæder mig, at den nu er fjernet, siger Josef W. Nielsen til Ekstra Bladet.

VIDEO: Jannie Gotschalk er ungarbejder i Djurs Sommerland. Her kan du høre, hvad hun synes om det arbejde. Interviewet er fra 31. juli 2017.