Solrigt og sommerligt vejr - men også risiko for byger i dele af landet

Nogle steder kan man se frem til solskin og op til 22 graders varme.

Der er gode chancer for at komme en tur i bølgen tirsdag, men sidst på dagen kan regn være på vej til dele af Østjylland.

I samarbejde med tv2.dk

Så er det atter på med shorts og t-shirts, og nogle steder kan måske endda også finde badetøjet frem.

Vi kan i store dele af landet se frem til den varmeste dag i mere end en uge, og med solrigt vejr de fleste steder bliver det tirsdag helt sommerligt.

Læs også Bierne er i problemer - sådan hjælper du dem

Det er lunere luft, der blæser ned over Danmark fra nord, som giver det lunere sommervejr, hvor vi i nordenvinden desuden kommer til at ligge i læ bag de norske fjelde.

01:16

VIDEO: Se den seneste vejrudsigt for Østjylland her. 

Luk video

Solrigt vejr i store dele af landet

De skyer, der har ligget over Danmark i nat, er allerede tirsdag morgen ved at gå i opløsning, så man i den nordlige og østlige del af landet allerede i formiddagstimerne kan se frem til sol.

Solen kommer til at skinne de fleste steder, men i Sydvestjylland driver skyer fra Nordsøen ind og giver i perioder gråvejr, ligesom Bornholm ud på dagen kan få flere skyer.

Prognose: Her er der bedst chance for sol klokken 14. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

I den nordøstlige del af Jylland kan det solrige vejr dog blive ødelagt af byger, som kan dannes ned gennem Vendsyssel, Himmerland og Djursland - og herfra bevæge sig lidt mod syd.

De fleste vil dog kunne nyde en solrig dag med relativt rolige vindforhold. Kun ved Østersøen kan det langs kysterne blæse med en op frisk vind.

Op til 22 graders varme

Det solrige vejr og den lunere luft, der blæser frem fra Sydnorge, vil sende temperaturerne op på det højeste niveau siden den første juli.

I hele den nordlige og østlige del af landet vil temperaturerne kunne nå op mellem sommerlige 20 til 22 grader.

Prognose: Temperaturer klokken 16. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Langs Jyllands vestkyst i de områder, der bliver ramt af byger, vil man dog få det noget køligere. Her vil termometret blot vise 15 til 17 grader.

Tirsdagens sommerlige vejr er starten på en periode med betydeligt lunere sommervejr, hvor vi de næste dage kan se frem til gode chancer for sol og temperaturer over 20 grader.