Sol og 25 grader til de heldige - men her truer torden og skybrud

Sommervarm luft blæser op over Danmark og kan give os en rigtig sommerdag, men der er også risiko for kraftige regn- og tordenbyger

01:11

VIDEO: Se den østjyske vejrudsigt for de kommende fem døgn.

I samarbejde med tv2.dk

Vi har udsigt til både regn- og tordenbyger og fornuftige temperaturer, når sommervarme i dag kortvarigt strejfer Danmark.

Man kan således få brug for paraplyen, men man kan sagtens tage sommertøjet på alligevel.

Læs også Jim Lyngvild: Moesgaard er vikingernes Roskilde Festival

Varm luft fra Centraleuropa blæser i dag op over Danmark og sender temperaturen op over 20 grader i det meste af landet. Og enkelte steder kan man nå 25 grader.

Derved kan det blive en rigtig meteorologisk sommerdag - den første og eneste af sin slags i juli måned.

Varmest bliver det sandsynligvis først på eftermiddagen over de sydlige og østlige egne, mens vendelboerne får dagens køligste vejr.

Forventede temperaturer først på eftermiddagen. Der er mulighed for 25 grader, men det er usikkert præcis hvor, man kan få sommervarme. Det afhænger nemlig af, hvordan forventede byger rammer. Foto: TV 2 Vejret

Mod syd og øst kan der desuden komme nogen eller en del sol i perioder.

Varme med kraftige byger

Sommervarmen kommer dog ikke alene. Med den følger regn og torden.

Og allerede i løbet af i nat og i morgentimerne er man blevet ramt af første omgang i forbindelse med en varmfront, som er ved at trække op over landet. 

Her blev Fyn, Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm (og småøerne omkring) ramt af relativt kraftig regn og stedvis torden, mens man fik mere afdæmpet regn i Jylland .

Læs også Politiet om indsats mod bander: Det er en succes

Varmfronten åbner for, at lummervarm og ustabil luft kan blæse op over os, og i kombination med en smule sol giver det mulighed for, at der kan blive dannet kraftige regn- og tordenbyger dagen igennem.

Bygerne kan være så kraftige, at der er risiko for skybrud, men den præcise placering af kraftige sommerbyger er altid svær at forudsige - risikoen er dog størst over den sydlige og østlige del af landet.

Vær derfor opmærksom på, at der er risiko for kraftige byger - men man har også mulighed for en pæn og lun sommerdag flere steder.