Sne og vindstød af stormstyrke på vej mod Danmark

Der er barskt vejr på vej til Danmark i løbet af weekenden

00:58

Se vejrudsigten for weekenden og næste uge i Østjylland lige her.

I samarbejde med tv2.dk

Ligeså smukt fredagsvejret har været mange steder i Danmark, lige så barskt vil det blive på søndag, når et lavtryk med blæst og sne bevæger sig ind over landet fra vest.

Allerede natten til søndag begynder det at sne over den vestlige del af Jylland, og i nattens løb breder snefaldet sig til en større del af landet.

Når det bliver lyst søndag morgen, vil sneen brede sig til Sjælland og senere Bornholm, mens nedbøren efterhånden går over i slud og regn i det jyske.

Mens sneen falder, vil temperaturen ligge lige omkring frysepunktet. Mildere luft afløser senere snevejret med temperaturer på tre-fire graders varme. 

Vejrsituationen søndag formiddag klokken 9. I store dele af landet vil det sne. Foto: TV 2 Vejret

Mens det sner, vil det blæse kraftigt op fra syd og sydøst med middelvind af kulingstyrke og vindstød, der lokalt kan nå stormstyrke.

Det ser dog ud til, at sneen bliver for våd og tung til at kunne fyge.

Endnu mere blæsende om eftermiddagen

I løbet af søndag eftermiddag drejer vinden til vest og nordvest, og langs den jyske vestkyst kan middelvinden nå stormende kuling med vindstød af stærk storm.

I aftenens løb breder det kraftige vindfelt sig til resten af landet, hvor man mange steder kan opleve vindstød af stormstyrke.

Vindstød søndag klokken 10. På dette tidspunkt vil det sne i store dele af landet, mens der kan være vindstød af hård- og stormende kuling. Foto: TV 2 Vejret

 

Vindstød søndag klokken 12. Foto: TV 2 Vejret

Fredag eftermiddag er den samlede risiko for regulær storm søndag på 17 procent.

Se vejrudsigten for Østjylland øverst i artiklen.