Snart åbnes for eftertragtet tilskud til boligejere – men du skal være hurtig

Sidste år blev der i gennemsnit udbetalt 42.000 kroner til de danskere, der fik del i den særlige boligpulje.

Hvis du har planer om snart at skifte vinduer i huset eller installere en varmepumpe, er der grund til at sidde klar ved tasterne onsdag morgen.

Klokken 10 åbner Energistyrelsen nemlig for ansøgninger til den såkaldte 'Bygningspulje', der giver boligejere tilskud til at energioptimere hjemmet.

Sidste år var puljen opbrugt efter fire dage, og ifølge Heidi Koch, som er enhedschef i Energistyrelsen, vil det gå mindst lige så hurtigt i år.

- Der er kæmpe interesse, og vi forventer, at pengene er væk efter tre dage, siger hun til TV 2.

Tilskuddet gives efter først-til-mølle-princippet, og ansøgningen lukker, så snart puljen på 250 millioner kroner er opbrugt.

Hvad er 'Bygningspuljen'?

- Det bimler og bamler

For at søge om tilskud skal ens bolig have et energimærke, som er nyere end 1. oktober 2012.

Det har givet travlhed udover det sædvanlige hos virksomheden Energihjem.dk, der er Danmarks største formidler af energioptimerende byggeopgaver.

Her har man oplevet en stigning på 900 procent i anmodninger om energimærker i 2021.

- Telefonerne har bimlet og bamlet den sidste tid, det er helt vildt, siger Nynne Pihl Groth, som er kommunikationsleder hos Energihjem.dk, til TV 2.

Så meget kan du få i tilskud

Hun fortæller desuden, at de har fået markant flere efterspørgsler på håndværkere til tilskudsberettigede opgaver, efter Energistyrelsen meddelte, at puljen åbner 7. april.

Nynne Pihl Groth er derfor ikke i tvivl om, hvor populær puljen er, og ligesom Heidi Koch forventer hun, at pengene ryger meget hurtigt.

Danskerne vil spare penge

Det er særligt udsigten til at spare penge på varmeregningen hver måned, der får danskerne til at energioptimere boligen.

Ifølge en stikprøve fra Danske Bank blandt 3000 personer ønsker 20 procent at gøre deres bolig mere energivenlig. 71 procent af dem vil gøre det for at spare penge. En mindre andel for klimaet.

Ifølge Heidi Koch slår man to fluer med et smæk ved at renovere.

- Hvis man søger puljen og renoverer sit hjem, vil man både spare penge og gøre miljøet en tjeneste, siger hun.

Sidste år blev der i gennemsnit udbetalt 42.000 kroner til de 5420 danskere, der fik del i puljen.

Man kan søge via hjemmesiden sparenergi.dk/tilskud. Her kan man også med en beregner få et bud på, hvor meget man potentielt kan få i tilskud - og hvor mange penge man kan spare i energiudgifter.

Der bliver åbnet for en ny runde igen i august og oktober, oplyser Energistyrelsen til TV 2.