Skybrud, torden og sommervarme rammer torsdag

Et lavtryk med både risiko for skybrud, torden og varme skal passere Danmark torsdag

Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

I samarbejde med tv2.dk

Der bliver lidt for enhver smag rent vejrmæssigt, når et mindre lavtryk torsdag skal passere Danmark.

I løbet af dagen kan der både komme store mængder regn og torden - og så kan man lokalt få en rigtig sommerdag med temperaturer over 25 grader.

Læs også Sådan bliver vejret sankthansaften

Det er allerede fra morgenstunden, man skal finde paraplyen frem, og i dele af Jylland kan man blive vækket af det buldrer, mens regnen siler ned.

Risiko for skybrud og torden

Lavtrykkets varmfront vil tidligt torsdag morgen bevæge sig ind over Jylland, hvor der stedvis kan falde store mængder regn. I den forbindelse vil der kunne opstå torden, som kan ramme flere steder i landet. I første omgang især i den sydlige halvdel af Jylland, hvor der er risiko for regulært skybrud med mere end 15 mm regn på 30 minutter.

I løbet af dagen breder regn og torden sig mod øst, mens det svækkes noget. Dermed tyder meget på, at det især er den sydlige og vestlige del af landet, der får mest regn og torden først på dagen.

Prognose: temperatur torsdag klokken 16.30. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

De højeste temperaturer får man i de aller sydligste egne - og antageligt bliver det varmest nær den dansk-tyske grænse.

I løbet af eftermiddagen og aftenen vil der kunne dannes flere regn- og tordenbyger i takt med lavtrykkets koldfront bevæger sig gennem landet.