Sibirisk kulde vil føles som 12 graders frost

En hård vind til kuling vil blæse ind over Danmark fra øst

Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

1 af 2

I samarbejde med tv2.dk

Når sibirisk kulde fredag og lørdag igen slår ind over Danmark med frostvejr og blæst, vil det endnu en gang føles bidende koldt.

Kombinationen af kulde og vind vil få det til at føles som 10-12 graders frost fredag morgen i det nordlige og østlige Jylland, Nordsjælland og Hovedstadsområdet samt på Bornholm.

Så det er endnu en gang med at få det varme vintertøj på, når turen går mod skole eller arbejde på ugens sidste hverdag.

 

Selv midt på fredagen, når det er varmest, vil det føles som under fem graders frost i en strid østenvind, og natten til lørdag og lørdag morgen vil det igen være isnende koldt med et kuldeindeks på under 10 graders frost hen over hele landet.

Kuldeindekset er et tal for, hvor kold luften vil føles på bar hud, når man tager højde for vindens afkølende effekt.

Læs også Ansvarlig politiker om Kaffegal: - Jeg beklager det rigtig meget

Luften er på vej fra Rusland

Beregninger af luftens bevægelse frem mod Danmark i weekenden viser, at den kommer fra det nordvestlige Sibirien, så det er endnu et pust af sibirisk kulde, vi kommer til at opleve op til og hen over weekenden.

Luften, som ventes at befinde sig over Nordjylland natten til lørdag, befinder sig i dag nord for Kola-halvøen og blæser de næste par dage ned over Finland og hen over Sverige mod Danmark.

Læs også Nåleproducent stikker til Region Midtjylland: Vil have seks millioner i erstatning

Heldigvis bliver luften opvarmet på sin rejse frem mod Danmark, så vi ikke får rigtige sibiriske temperaturer, men luften vil trods alt være af sibirisk oprindelse - og være bidende kold efter danske standarder.

Fra søndag og fremefter bliver det atter lidt mildere, men til gengæld ligner det, at vi får en lang periode med stort set tørt og ret solrigt vejr. 

01:28

VIDEO: Her kan du se vejrudsigten for onsdag og de kommende dage i Østjylland.

Luk video