Se video: Fans laver kæmpehyldest af Chris Anker på tour-ruten

100-200 liter maling er blevet brugt til at afbilde Chris Anker Sørensens ansigt på en fodboldbane. Initiativtagerne vil "forlænge samtalen om ham".

"Lærredet over alle lærreder".

Sådan beskriver cykelfansene Kasper Birkeholm Munk og Kim Sivert Jensen den hyldest, som de har planlagt til Chris Anker Sørensen i Holbæk i forbindelse med 2. etape i Tour de France.

De to initiativtagere - som også står bag projektet #forChris - har lavet flere grafiske projekter sammen. Denne gang har de planlagt et stort billede af Chris Anker Sørensen, der måler omkring 40x25 meter.

- Vi gør det for at mindes Chris Anker Sørensen, som vi er fascineret af sportsligt, men absolut også menneskeligt, siger Kasper Birkeholm Munk i programmet 'Hele Danmarks Chris Anker' og tilføjer:

- Vi gør det for at forlænge samtalen om ham og de værdier, han repræsenterede. Vi gør det for hans familie og for alle i Danmark og i verden, som godt kan lide cykelsport og ordentlige mennesker.

Det færdige resultat er tydeligt at se fra luften. Hyldesten er færdig og måler cirka 40x25 meter.
Det færdige resultat er tydeligt at se fra luften. Hyldesten er færdig og måler cirka 40x25 meter. Foto: TV 2 Sport

- Det er for Chris

Chris Anker Sørensen fra Hammel mistede livet den 18. september 2021, da han blev påkørt af en bil under en cykeltur. Han efterlod sig en kone og to døtre.

Den tidligere cykelrytter var professionel i årene 2005-2018 og blev siden fast kommentator på TV 2 SPORT.

- Vi havde selvfølgelig drømt om, at Chris skulle være med til at kommentere Touren. Det havde vi alle sammen glædet os til. Det er nu ikke længere muligt, men alligevel får han sat sit kæmpe aftryk på den her vis. Det er for Chris, fortæller Kim Sivert Jensen.

Maskinen er i fuld gang. Normalt bliver den brugt til at markere en fodboldbane, men her har den et helt andet formål.
Maskinen er i fuld gang. Normalt bliver den brugt til at markere en fodboldbane, men her har den et helt andet formål. Foto: TV 2 Sport
Der skal bruges en hel masse maling. Formentlig et sted mellem 100 og 200 liter.
Der skal bruges en hel masse maling. Formentlig et sted mellem 100 og 200 liter. Foto: TV 2 Sport
Afbildningen begynder for alvor at tage form.
Afbildningen begynder for alvor at tage form. Foto: TV 2 Sport
Fra oven begynder man så småt at kunne fornemme, at den hvide maling bliver brugt til at tegne Chris Anker Sørensens ansigt.
Fra oven begynder man så småt at kunne fornemme, at den hvide maling bliver brugt til at tegne Chris Anker Sørensens ansigt. Foto: TV 2 Sport

Tour de France-feltet kommer til Holbæk 2. juli i forbindelse med 2. etape i Tour de France.

Det traditionsrige løb starter dagen inden i København, mens der er holdpræsentation onsdag 29. juni i Tivoli.