Se prognosen: Første omgang med regn og torden på vej

Over de næste dage skal flere områder med kraftig regn, byger og torden ramme Danmark - og første omgang kommer op til landet onsdag aften og nat

00:32

TV2 Vejret Video: TV2 VEJRET

I samarbejde med tv2.dk

Selvom man nogle steder i landet er stået op til lidt småregn, så er der meget mere på vej til landet i de kommende døgn - og første omgang kommer frem til os allerede i aften og i nat.

Varmfront på vej op over landet

Efter varmfronten, som her til morgen og formiddag er ved at passere Danmark sydfra, strømmer lun men også ustabil luft op over Danmark i dag.

Det kan i eftermiddag sende temperaturen op på 21 grader dér, hvor det bliver lunest, men regn- og tordenbygerne ligger på lur.

Regn- og tordenbygerne kommer frem til den sydlige del af landet i løbet af aftenen og breder sig derfra videre mod nord frem mod torsdag morgen.

01:02

VIDEO: Onsdag morgen åbner ganske fredelig og solrig, men nedbøren lurer lige rundt om hjørnet

Luk video

Nogle steder få dråber - andre steder 20 mm regn

Lokalt kan bygerne være kraftige og med torden, og mens man nogle steder sandsynligvis kun får få dråber regn, så kan der andre steder i landet falde op mellem 10 og 20 mm. 

Aftenens og nattens byger er blot første 'bølge' af flere med regn, byger og torden, som skal op over landet frem til og med lørdag, og dermed er der også udsigt til, at flere af landet festivaler - blandt andre den i Roskilde - første deres regn. Få gode råd til at holde teltet tørt i videoen herunder. 

Samlet set ventes der at kunne falde mellem 20 og 50 mm regn landet over, og lokalt kan man få op nær 70 mm regn frem til lørdag aften.

Kraftig regn og skybrud

  • Kraftig regn er når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
  • Skybrud er når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.
Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.