SAS-piloter strejker, men du kan fortsat flyve fra Aarhus

Hundreder af afgange fredag er aflyst, men i første omgang er Aarhus Lufthavn ikke ramt.

Skal du til og fra Aarhus er der ingen grund til bekymring.

I samarbejde med tv2.dk

SAS-piloterne i Danmark er gået i strejke, oplyser Forligsinstitutionen til TV 2. 

I første omgang rammer strejken dog hverken Billund eller Aarhus Lufthavn.

Læs også Aarhus Lufthavn udvider ejerkredsen med lokal erhvervsmand

Hvilke afgange, det drejer sig om, kan du se her.

- Man kan selv gå ind og se, om ens afgang er aflyst. Vi har præventivt valgt at aflyse nogle afgange, siger SAS' pressechef Mariam Skovfoged til TV 2.

Situationen er højdramatisk.

Henny Christensen, redaktionschef på Ugebrevet A4 og Avisen.dk

Torsdag aften meddelte SAS, at de præventivt havde aflyst 205 afgange fredag morgen og formiddag i Skandinavien. I Danmark blev 33 afgange i Københavns Lufthavn Kastrup berørt samt en enkelt afgang fra Aalborg. 

Svenske piloter strejker

De svenske SAS-piloter strejker efter at forhandlinger om løn og vagtplaner torsdag aften brød sammen i Stockholm. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse natten til fredag. Strejken i Sverige betyder, at yderligere 110 fly er aflyst, skriver det norske erhvervsmedie E24, og dermed er i alt 315 afgange fredag aflyst.

I nat brød forhandlingerne mellem piloterne og SAS også sammen i Norge, og det betyder at piloterne også er i strejke i Norge, skriver blandt andet VG.

De krav, vi har set fra piloterne, er skyhøje og uansvarlige i det konkurrenceprægede marked, vi er i lige nu.

Mariam Skovfoged, pressechef i SAS

Hos SAS mener man, piloternes lønkrav er for høje.

- De krav, vi har set fra piloterne, er skyhøje og uansvarlige i det konkurrenceprægede marked, vi er i lige nu, sagde Mariam Skovfoged onsdag.

Læs også SAS åbner base i Aarhus Lufthavn: Tre første fly lettede mandag

Herhjemme fortsatte forhandlingerne mellem SAS og piloterne i forligsinstitutionen natten til fredag, men efter forhandlingerne brød sammen i Sverige og Norge, var udsigten for forhandlingerne i Danmark ikke gode.

- Det betyder jo, at situationen er højdramatisk i og med forhandlingerne er brudt sammen i to lande. Piloterne har fra dag ét sagt 'vi står sammen'. Så barometret peger i retning af konflikt, sagde Henny Christensen, redaktionschef på Ugebrevet A4 og Avisen.dk tidligt fredag.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil pilot-strejken i Sverige, Norge og Danmark ramme cirka 70.000 passagerer.

02:12

Tilbage i august kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle, at der er kommet flere passagerer i Aarhus Lufthavn. Især ruterne til M​​​​​allorca, Split og Malaga er populære.

Luk video