SAS bekræfter pilotstrejke: Sådan påvirker det Aarhus Airport

SAS' piloter påbegynder en strejke, men det vil ikke få betydning for afgangene fra Aarhus Airport.

SAS' piloter nedlægger arbejdet. 

Det bekræfter SAS' topchef Anko van der Werff, der netop er kommet ud fra forhandlingslokalet i Stockholm. Dermed kan hundredevis af flyafgange blive aflyst, hvilket møder stor kritik fra van der Werff:

- Det her er rigtig dårlige nyheder, lød det fra den administrerende direktør, der langede ud efter piloterne og kaldte situationen "ødelæggende" for SAS' fremtid.

På forhånd er det anslået, at strejken kan komme til at påvirke op mod 250 daglige flyafgange i Danmark, og det vil få betydning for op mod 30.000 passagerer i Danmark, Sverige og Norge.

I alt er det knap 1000 SAS-piloter, der nu går på barrikaderne.

Aarhusiansk lufthavn påvirkes ikke

Har man bestilt fly fra Aarhus Airport med SAS, skal man dog ikke frygte aflysninger. 

Det fortæller lufthavnens kommunikationschef, Tina Baungaard-Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Her er der daglige afgange mellem Aarhus og København med SAS, og det vil der fortsætte med at være. 

Kommunikationschefen råder dog folk til at holde sig orienteret via SAS, hvis strejken skulle vokse sig større. 

Halvdelen af flyene fortsætter

Når det kun er cirka halvdelen af selskabets flyafgange, der bliver aflyst som følge af strejken, skyldes det, at en del af SAS' samlede virke sker gennem datterselskaberne SAS Connect og SAS Link.

Netop de to datterselskaber har været én af de helt store knaster i forhandlingerne mellem SAS og pilotforeningen SAS Pilot Group (SPG). SPG har således, ifølge dem selv, tilbudt besparelser for et trecifret millionbeløb, hvis SAS' ledelse til gengæld ville love at genansætte de piloter, der er blevet fyret under coronakrisen, i moderselskabet.

Omvendt har SAS' ledelse fremhævet at det var tvingende nødvendigt med store besparelser, hvis selskabet skulle overleve.

Tidligere på året fremlagde SAS således redningsplanen 'SAS Forward', der skulle vende det underskud, SAS har kæmpet med måned for måned siden coronakrisen begyndte.

Udover pilotstrejken, har de flymekanikere, der er organiseret i Dansk Metal, varslet en sympatistrejke fra onsdag.

Sådan tjekker du, om dit fly bliver påvirket af strejken