Særdeles våd weekend i vente

Fredag eftermiddag bliver sidste chance for en kop kaffe med solskin på næsen.

Regnen kommer ifølge prognoserne til at vælte ned i weekenden. Foto: Sarah Christine Nørgaard - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Hvis du planlægger at lukke sommeren med en havefest på lørdag, kan du godt begynde at slå teltet op. Vi går en meget våd weekend i møde.

- Fredag bliver klart den bedste dag. Den starter med en smule regn i den sydøstlige del af landet, inden det klarer op, og så venter en hæderlig eftermiddag og aften. Og så begynder weekendregnen for alvor natten til lørdag, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

Læs også Prognose: Sommeren vender tilbage

Generelt kommer det til at gå mindst ud over Bornholm. Jo længere mod vest, desto større risiko for regn.

Sebastian Pelt råder folk til at sætte sig ud og nyde vejret fredag, hvor der er et hul om eftermiddagen med gode muligheder for en kop kaffe på altanen i omkring 20 grader, solskin og relativt vindstille.

Regn, regn, regn

Men så begynder regnen at bevæge sig ind over Jylland og Fyn. I løbet af lørdag formiddag går regnen ind over Sjælland, inden den senere på dagen rammer Bornholm.

- Det tegner til en silende heldagsregn med meget lille chance for at se solen. Samtidig bliver det også meget blæsende igen, siger Sebastian Pelt.

Temperaturerne vil falde i takt med regnen og holde sig under 20 grader.

00:44

Det er med at huske paraplyen, hvis man skal ud lørdag.  Video: TV 2 Vejret. Foto: Sarah Christine Nørgaard - Ritzau Scanpix

Luk video

Fortsætter søndag

Søndag bliver endnu en regnvejrsdag. Et kraftigt lavtryk vil bevæge sig ind over landet fra sydvest, og især den vestlige del af landet vil få udbredt og meget kraftig regn. Lokale skybrud kan heller ikke udelukkes.

- Præcis hvor der kommer mest regn, er usikkert, men mængderne er ret sikre. Inden weekenden er omme, kan der flere steder være faldet omkring eller måske endda mere end 50 millimeter regn, lyder det fra Sebastian Pelt.

Læs også Høsten i fare efter massive regnmængder

Til sammenligning falder der normalt 67 millimeter i august, og dermed er det en stor del af en hel måneds regn, der vil falde nogle steder på bare to døgn.

- Det ustadige sommervejr vil fortsætte, indtil det bliver varmere og mere tørt senere på ugen, slutter Sebastian Pelt.

00:19

VIDEO: Tidligere i denne måned gav et par voldsomme regnskyl problemer for trafikken. Videoen er fra 7. august 2019. Video: Carsten Pedersen

Luk video