Sådan rammer vinterkulden igen Danmark

Iskoldt vintervejr rammer Danmark i weekenden

00:30

I samarbejde med tv2.dk

Selvom dagene hastigt bliver længere, og sommerhalvåret officielt begynder den 20. marts, så er vejret ingenlunde i forårshumør.

En ny portion sibirisk kulde bliver de næste dage sat i bevægelse mod Skandinavien og Nordeuropa fra nordøst, og strammer sit iskolde greb om Danmark i weekenden.

Dagsfrost og kraftig blæst

Allerede i løbet af torsdagen strømmer koldere luft ind over Danmark fra nordøst, og dagtemperaturerne stiger blot til lidt over frysepunktet.

Samtidig begynder det at blæse op fra øst og nordøst, og det vil få det til at føles betydeligt koldere, end hvad termometret viser. 

Læs også Politiker om Kaffegal-sag: Samarbejdet skal stoppe øjeblikkeligt

Til gengæld er det tør og klar luft, der blæser frem mod Danmark, så mange steder vil man opleve længere perioder med solskin og få skyer på himlen.

Kulden kulminerer over Danmark på lørdag, hvor vi kan forvente et landsdækkende isdøgn - et døgn hvor temperaturerne på intet tidspunkt kommer over frysepunktet.

Det er ganske usædvanligt med så lave dagtemperaturer så sent på vinterhalvåret.

Forventede højeste temperaturer på lørdag. I hele landet forventes der dagsfrost.  Foto: TV2 VEJRET

Kombineret med op til hård vind eller kuling fra øst, vil den følte temperatur midt på dagen lørdag være på iskolde 10 minusgrader.

Cykler man efter morgenbrød tidligt om morgenen, vil det endda kunne føles som 11-13 frostgrader.

Følt temperatur lørdag morgen. Det vil føles som mellem 11 og 13 graders frost. Foto: TV2 VEJRET

Ved kysterne ud mod Østersøen kan der - ligesom ved foregående kuldeperiode - forventes snebyger, mens der mange andre steder i landet mestendels vil være tørt og koldt.

Søndag vil der fortsat kunne være dagsfrost mange steder, inden det formentlig bliver en smule lunere igen frem mod den nye uge.

TV 2 VEJRET følger naturligvis vejrudviklingen nøje de kommende dage.