Sådan bliver påskevejret - måske

Der er fortsat overordentlig stor usikkerhed om, hvordan vejret vil arte sig i påsken

Selv om vi i nat stiller urene en time frem, når sommertiden begynder, så er vejret i alt andet end forårshumør. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Selv om vi i nat stiller urene en time frem, når sommertiden begynder, så er vejret i alt andet end forårshumør.

Vi er på vej ind i den sidste uge i årets første forårsmåned, men vejrmodellerne viser, at vejret bliver væsentligt koldere og mere vinterligt henover påsken.

Læs også Sidste dag på brandstationen: - Det er sørgeligt

Betragtelige usikkerheder

Når vi er igennem weekenden, som kan byde på temperaturer, der kan runde 10 graders varme, så sættes kold luft i bevægelse mod Danmark fra nordøst.

Det sker på samme måde som ved de to foregående kuldefrembrud - ved sidste månedsskift og midt i marts - og modellerne er enige om, at kulden nærmer sig Danmark midt i næste uge.

Læs også Sommertid: Østjyder vælger både is og varme

Der er dog samtidig stor usikkerhed med hensyn til, hvor koldt det bliver, hvor stor en del af Danmark, der bliver ramt af kulden, og eventuelt hvor meget sne, der kan falde.

Usikkerheden er især stor mellem onsdag og langfredag, hvor vejrudviklingen tager sig meget forskelligt ud, de forskellige vejrmodeller imellem.

Sådan kan temperaturerne tage sig ud, på onsdag i henhold til én af de store vejrmodeller. Usikkerheden er dog fortsat meget stor. Foto: TV 2 VEJRET

Navnlig hvor udbredt kulden bliver, og hvor meget nedbør der kan komme, er der stor uenighed om. Én af de store globale vejrmodeller lader grænsen mellem frost og tø gå tværs gennem landet, hvilket vil betyde, at den nordøstlige del af landet kan få dagtemperaturer omkring frysepunktet og nedbør, der vil falde som sne, mens man i den sydvestlige del af landet får tøvejr og nedbør som regn.

Femdøgnsskema fra TV 2 VEJRET den 24. marts 2018. Det er sikkert at det bliver koldere i næste uge, men usikkert hvor meget sne der kommer. Foto: TV 2 Vejret

En anden stor vejrmodel viser, at kulden kommer til at dække en større del af landet - også med dagtemperaturer nær frysepunktet, men derimod at nedbørsmængderne bliver mere begrænsede.

01:05

VIDEO: Her kan du se vejrudsigten for Østjylland. Den gælder for søndag og de kommende dage.

Luk video