Regn flere steder i Jylland - her kan det ende med torden og skybrud

Hele søndagen vil regn- og tordenbyger i perioder bevæge sig op over især den vestlige del af landet

For første gang i lang tid er der mulighed for en del byger over landet - især mod vest. Foto: Sarah Christine Nørgaard - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Det er sjældent at mange danskere ser frem mod lidt regn med kyshånd, men sådan er tilfældet det dog efterhånden for mange.

Flere ugers næsten totalte fravær af nedbør har gjort landskabet knastørt, og fået adskillige kommuner til at udstede regulære afbrændingsforbud.

Højtryk nær landet har konstant holdt fronter på afstand, og sikret en knastør østenvind over landet.

Læs også Veganere våger ved Århus Slagtehus: - Det er køernes holocaust

Men nu kommer den varme sommerluft for første gang i længere tid i karambolage med køligere luft fra Atlanterhavet.

På grænsen mellem de to luftmasser dannes der en frontzone, som kan give en del regn- og tordenbyger. Det er sket allerede fra morgenstunden, hvor der flere steder i Jylland er byger - og selv længere østpå i landet er der enkelte byger.

Som søndagen skrider frem kan bygerne blive kraftigere og flere af dem vil også være med bulder og brag.

Læs også Ejvind kunne ikke kende sin kone: Nu optræder han med musik

Mest regn mod vest - og lokale skybrud

Da bygerne i sagens natur rammer meget lokalt, kan man visse steder i Jylland opleve at få op mod 30 millimeter vand, mens man andre steder måske blot får i omegnen af fem millimeter. 

Især i eftermiddagstimerne er der risiko for at enkelte af bygerne kan blive så kraftige, at de kan give lokale skybrud, hvor der falder mindst 15 millimeter regn på 30 minutter.

Læs også Heftige racerbiler brændte asfalt i den gode sags tjeneste

Jo længere mod øst man kommer, jo større er sandsynligheden for at det holder helt tørt. På den østlige del af Sjælland samt især på Bornholm, er der stor sandsynlighed for at man slet ikke får en dråbe vand fra oven i løbet af søndagsdøgnet.

Regnen skal 'nydes' i dag, for de næste dage vil der kun være mulighed for enkelte byger, mens det overvejende holder tørt med temperaturer på 20 til 24 graders varme hvor det bliver lunest.

00:59

VIDEO: Her kan du se vejrudsigten for søndag og de kommende dage i Østjylland.

Luk video