Politiker efter TV 2-afsløring: Vi har nok overset serieforbrydere som ham her

SF vil have bilen konfiskeret, selvom spritbilisten ikke ejer den. Dansk Folkeparti kræver manden anholdt.

Politikerne vil nu stoppe den dømte spritbilist Henrik D. fra Østjylland, efter at TV 2 nu kan fortælle, at han - efter ét år med adskillige politihenvendelser – ifølge naboerne, fortsat kører spirituskørsel.

Og uden kørekort.

På trods af, at regeringen sidste år indførte langt hårdere straffe for at standse bilister som netop Henrik D.

I SF betegner retsordfører Karina Lorentzen spritbilisten som en serieforbryder.

Hun ser to muligheder: Enten kan han blive smidt i fængsel, når reglerne tillader det. Eller også kan hans bil blive konfiskeret, så han løber tør for stråmænd til at få adgang til nye biler.

Den bil, som spritbilisten kører i nu, er ikke hans egen, og med de nuværende regler kan den derfor ikke konfiskeres, forklarer Karina Lorentzen.

De regler vil SF nu lave om på.

Samtidig har Henrik D. en behandlingsdom, og det betyder, at han ikke er egnet til fængselsstraf, og derfor er det ikke muligt at sende ham i fængsel, påpeger Karina Lorentzen, som derfor vil gå videre med muligheden for at få spritbilistens bil konfiskeret.

Dertil vil hun også sørge for en hurtig sagsbehandling.

Har overset serieforbrydere

- Det skal blinke rødt, når det drejer sig om denne her mand, så han kommer hurtigere igennem systemet, og vi får ført til lovs, hvad han laver, siger SF-politikeren, som vil tage spørgsmålet om konfiskering og hurtig sagsbehandling med til justitsminister Nick Hækkerup i den fortsatte forhandling af de førstebehandlede vanvidsbilistpakker.

- Jeg synes, ministeren har været vældig lydhør, når det handler om vanvidsblister. Men vi har nok overset, at der er serieforbrydere som ham her, som vi også har brug for at kigge på, siger Karina Lorentzen.

Vi havde historien om denne spritbilist for et år siden på TV 2. Har I gjort det godt nok?

- For et år siden var historien, at han brugte finten med at drikke i sin bil, inden poltiet nåede hen til ham, så man ikke kunne påvise, om han havde alkohol i blodet, før efter politiet stoppede ham. Det lykkedes så efterfølgende. Personligt tænkte jeg, at nu var sagen ved at være løst. Men problemet er, at han kan fortsætte med at køre i en bil, som er ejet af en anden, svarer Karina Lorentzen.

Ren Gøg og Gokke

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup kalder sagen "en social skandale".

- Vi er nødt til at få loven strammet og få politiet til at anholde denne her mand. Enhver alkoholindtagelse i en bil skal straffes. Alt andet er til fare for andre bilister, siger han.

Peter Skaarup fortæller, at Dansk Folkeparti tidligere har rettet henvendelse til justitsministeren, uden at der er sket noget. Men nu vil partiet tage bolden op igen og få ministeren i tale.

- Danskernes retsbevidsthed kan ikke acceptere, at der er bilister, som kan blive ved med at køre rundt alkoholpåvirket. Det er jo ren Gøg og Gokke, hvis man ved at indtage snaps, lige inden politiet tager fat i en, kan undgå at blive anholdt, siger han.

Hvis ikke justitsministeren handler i sagen, vil Dansk Folkeparti fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget om, at bilen skal tages fra spritbilister, også selvom de ikke ejer køretøjet.

Minister forventer, at politiet griber ind

TV 2 har ligeledes bedt justitsminister Nick Hækkerup om at forholde sig til sagen. Han har afvist at stille op til interview, men svarer på mail:

- Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag, men generelt kan jeg sige, at jeg forventer, at politiet selvfølgelig griber ind, hvis en borger er kendt af politiet for at skabe utryghed lokalt ved at køre rundt uden kørekort og påvirket af alkohol, skriver han.

- Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget besluttet at øge trygheden på vejene med en række tiltag mod vanvidskørsel, blandt andet konfiskation af biler, og transportministeren har bedt Færdselssikkerhedskommisionen om at se på, hvilke tiltag der kan tages for at nedbringe antallet af sager om spirituskørsel. Det gælder navnligt de tilfælde, hvor der gentagne gange køres spirituskørsel.

Elgiganten

Nu åbner de endelig: - Det er som om, at vinteren er forbi

20070702-153634-5-1920x1284we

Overblik: Sådan genåbner Østjylland mandag

Hjemmeskole studerende

play De fleste studerende føler sig ensomme under nedlukning

Vintergækker

play Første forårsuge giver comeback til kulde og mulige snebyger

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

play Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager