Politi anholder tre personer i hemmelig sag

En eller flere vil blive fremstillet i grundlovsforhør søndag.

I en hemmelig sag har politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest (SEV) lørdag anholdt tre personer på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj.

- Jeg kan ikke fortælle noget om kriminalitetens art, men jeg kan sige, at der er tale om grov international kriminalitet. Vi er meget tilfredse med anholdelserne, siger politiinspektør Brian Voss til TV 2.

I samme sag har svensk politi foretaget tre anholdelser i Göteborg.

quote Jeg kan bekræfte, at vi har lavet en koordineret aktion, hvor vi har taget alle nødvendige forholdsregler.

Brian Voss, politiinspektør , SEV

Under aktionen blev flere civile beordret ned at ligge på jorden.

- Jeg kan bekræfte, at vi har lavet en koordineret aktion, hvor vi har taget alle nødvendige forholdsregler, siger Brian Voss.

De tre personer blev anholdt her på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj, som man kan holde pause ved, når man kører på Østjyske Motorvej E45.
De tre personer blev anholdt her på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj, som man kan holde pause ved, når man kører på Østjyske Motorvej E45. Foto: Google Satellit foto.

Stor international efterforskning

En eller flere af de anholdte vil søndag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Her vil anklageren bede om dobbeltlukkede døre. Det betyder, at sigtelsen endnu ikke vil komme til offentlighedens kendskab.

Derfor er det også meget småt med oplysninger om anholdelserne, som ifølge politiet er sket "på baggrund af en større international efterforskning vedrørende særlig kompliceret og grænseoverskridende kriminalitet".

Søndag vil en eller flere af de anholdte blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.
Søndag vil en eller flere af de anholdte blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Foto: Google Street View

Politiinspektør Brian Voss Olsen fra SEV kan lørdag eftermiddag ikke sige, hvor mange af de anholdte, der vil blive fremstillet i grundlovsforhør. Han kan heller ikke oplyse køn eller alder på de anholdte.

- Det kan jeg ikke, da vi beder om, at grundlovsforhøret holdes for dobbeltlukkede døre, siger han.

De anholdte i Sverige vil blive begæret udleveret til Danmark.

- Men jeg ved endnu ikke, om det er dem alle eller kun nogle af dem, siger politiinspektøren.