På trods af 25 grader - mandag bliver den koldeste dag

Selvom vi får årets 64. sommerdag, så bliver mandag den koldeste af de næste dage

Først på dagen vil der være en del solskin over de østlige egne, men i dagens løb kommer der flere skyer i hele landet, og i perioder kan der også komme lidt småregn af og til.

I samarbejde med tv2.dk

Efter en weekend hvor den intense sommervarme kortvarigt blev sat på vågeblus, så venter der os i ugens løb helt ekstrem varme. 

Vi skal dog lige igennem en sidste dag med moderate temperaturer - som dog fortsat ligger op til fem grader over normalen for denne tid på året. 

Læs også Så er Smukfest i gang: - Planen er, vi skal være stive!

Mandag blæser vinden fortsat fra vest, og det giver temperaturer på op mellem 20 og 25 graders varme. Når vinden blæser fra vest, så bliver det lunest over de østlige egne, hvor luften er blevet varmet op på sin passage henover landet.

Læs også Aarhusiansk badegæst druknet på Anholt

Først på dagen vil der være en del solskin over de østlige egne, men i dagens løb kommer der flere skyer i hele landet, og i perioder kan der også komme lidt småregn af og til. 

25 grader vil føles 'koldt'

De 25 grader vil gøre mandag til årets 64. sommerdag, hvor vi sidste år havde 13 i alt. Alligevel bliver mandag med afstand den koldeste af de næste par dage.

Natten til tirsdag drejer vinden til syd, og det sender glohed luft op mod Danmark. Så hed luft at temperaturen onsdag kan nærme sig rekordniveau.

Læs også Mosstock Festival nummer 48 er i fuld gang: - Det er blevet mit livsværk

Der er fortsat usikkerhed forbundet med, hvor varmt det præcist bliver, men under alle omstændigheder bliver det usædvanligt varmt - og mandag vil føles helt kold sammenlignet med de næste par dage.

01:07

VIDEO: Se den østjyske vejrudsigt for de kommende fem døgn.

Luk video