Op til 33 grader - vi kan få ti sommerdage i træk

Sommervarmen startede tirsdag, og den fortsætter i mere end en uge - flere af dagene med temperaturer, der kan nå 30 grader eller mere.

Har man ikke allerede fundet badeshorts, solbriller og havegrillen frem, så er det på høje tid. Regulær sommervarme har kurs mod Danmark, og når den først har bidt sig fast, så fortsætter den længe.

Tirsdag har temperaturen målt over 25 grader, og dermed bliver tirsdag årets 15. sommerdag, og det er kun begyndelsen på en lang varmebølge.

De kommende dage kan vi få op til 30 grader. Det er meget sandsynligt, at vi er ved at tage hul på en lokal hedebølge i Østjylland. 

Lokal hedebølge på vej til Østjylland. 
Lokal hedebølge på vej til Østjylland.  Foto: TV2 VEJRET

30 grader onsdag

Onsdag strømmer endnu varmere luft op over Danmark fra sydøst, og det giver allerede i formiddagstimerne temperaturer på 25 grader. Temperaturerne når op på 27 grader og muligvis højere endnu. 

Det vil give os sommerens tredje tropedag - den første siden 30. juni, hvor temperaturen i Gilleleje steg til 32,7 grader på den varmeste junidag i 19 år.

Da vinden blæser fra sydøst, vil der være lokale forskelle i temperaturerne. Køligst bliver det ved de østvendte kyster, hvor temperaturen ikke når meget over 23 grader, hvilket mange nok synes er et ganske behageligt niveau.

Anderledes hedt bliver det i den sydvestlige del af landet, hvor varmen fra Europa har frit løb op til Danmark. Derudover bliver det varmt i den vestlige del af de enkelte landsdele, hvor luften har bevæget sig længst tid over opvarmet landjord.

VIDEO: Onsdag bliver det op til 27 grader lokalt. 

Varmen kulminerer torsdag

Ifølge de seneste prognoser vil heden kulminere torsdag, hvor temperaturerne kan nå glohede 33 graders varme. På samme måde som onsdag vil det varmeste vejr være at finde i den sydlige del af Jylland - op langs Vadehavskysten og til det vestlige Jylland.

Skulle temperaturen stige til mere end 33,1 grader, vil torsdag blive den varmeste julidag i ni år.

Varmen bliver ved - og vil give landsdækkende varmebølge

Men hermed er historien om særdeles varmt sommervejr på ingen måde slut. Højtrykket, der er med til at sikre os varmen, vil placere sig tæt på Danmark, og derfor fortsætter tilstrømningen af den meget varme luft også i dagene efter torsdag.

Med udsigt til så varmt vejr vil vi i løbet af ugen opleve landsdækkende varmebølge, som indtræffer, når gennemsnittet af de seneste tre dages højeste temperaturer i mindst halvdelen af landet overstiger 25 grader.

Derudover vil der med sikkerhed også komme lokale hedebølger, hvor gennemsnittet af tre dages maksimumtemperaturer overstiger 28 grader.

Nyeste prognose for torsdag viser, at vi måske kan nå 33 graders varme. Skulle temperaturen nå over 33,1 grader, vil det være den varmeste julidag i ni år.
Nyeste prognose for torsdag viser, at vi måske kan nå 33 graders varme. Skulle temperaturen nå over 33,1 grader, vil det være den varmeste julidag i ni år. Foto: TV 2 Vejret

Det kan ikke udelukkes, at vi også kan få landsdækkende hedebølge, men dertil er prognoserne for usikre nu.

Får man ikke nydt sommervarmen de første dage, så er der ingen grund til at ærgre sig. Prognoserne lader nemlig varmen fortsætte helt til månedsskiftet, og dermed er der udsigt til, at vi kan få op mod ti sommerdage i træk.

Sidste år fik vi et ekstremt højt antal sommerdage på 73, mens vi måtte nøjes med et tilsvarende meget lavt antal i 2017, hvor der kun kom 13 dage med temperaturer over 25 grader.

Udsigt til tropenætter

Derudover er der også udsigt til meget varme nætter, hvor temperaturen kan holde sig over 20 grader.

Især natten til fredag ser meget varm ud, og her kan man flere steder langs kysterne samt i den vestlige del af Jylland opleve temperaturer på 20-21 grader som det laveste for natten.

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

Anja og Bonnie

play Mødre i opråb: Hvorfor skal vi vente så længe på hjælp til vores børn?

Skærmbillede 2021-04-18 kl. 12.04.27

Værtshusejer: Krav om bordreservation giver ingen mening

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Breaking
20210127-102554-L-1920x1920we

liveblog McDonald's dropper at åbne for indendørs bespisning

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Dagens mest læste