Odense risikerer at blive taberdømt - Giver plads til Aarhus United

Dansk Håndbold Forbund, DHF, har åbnet en sag mod Odense Håndbold for brug af ulovlig spiller. Det kan give plads til Aarhus United

En skrivebordsfejl kan sende storsatsende Odense Håndbold ud af pokalturneringen.

Årsagen skal findes i Santander Cuppens ottendedelsfinale mellem Aarhus United og Odense Håndbold, der blev spillet den 30. august. En kamp, som Jan Pytlicks Odense-tropper vandt med 21-18.

Men til kampen stod nyindkøbte Mie Højlunds navn på holdkortet. Og det kan nu vise sig at være et problem for Odense - Mie Højlund var nemlig slet ikke spilleberettiget. Det fremgår af dokumenter, som TV 2 SPORT er kommet i besiddelse af.

Mie Højlund er skadet og fik ikke et eneste minuts spilletid i kampen, og hun havde dermed ikke nogen indflydelse på kampens udfald. Men med udgangspunkt i den manglende spilleberettigelse har DHF åbnet en sag.

Uenige bestyrelsesformænd

Den sag skal DHF's disciplinærinstans nu fælde dom i, og bliver Odense Håndbold kendt skyldige i at have benyttet en spiller uden den fornødne spilleberettigelse, vil det ifølge Ligareglementets paragraf 11 stk. 2 betyde, at Odense Håndbold får en bøde og bliver taberdømt af kampen.

quote Jeg tager sagen meget stille og roligt, for jeg mener ikke, der er grundlag for noget som helst

Jørn Bonnesen, bestyrelsesformand i Odense Håndbold

I afsnittet står der, at 'det er foreningens ansvar, at deltagende spillere er spilleberettigede. Benyttelse af spillere, der ikke er berettiget, medfører bøde samt tab af kamp'.

Står det til Aarhus Uniteds bestyrelsesformand, Mads Winther, er sagen da også klokkeklar.

- Ud fra reglementet skal alle spillere på holdkortet være spilleberettiget. Det har vi fået bekræftet, at det er den pågældende spiller ikke. Så vi har en klar forventning om, at Odense bliver taberdømt i den her kamp.

- Et regelsæt er til for at blive overholdt. Vi holder os til reglementet, og det gør, at det en klar sag i dette tilfælde, siger han til TV 2 SPORT.

Helt så enkel er sagen dog ikke, mener Jørn Bonnesen, bestyrelsesformand i Odense Håndbold.

- Jeg tager sagen meget stille og roligt, for jeg mener ikke, der er grundlag for noget som helst, siger han til TV 2 SPORT.

Dokumentet her under viser, at DHF har åbnet en sag:

Her er skrivelsen fra DHF, der viser, at der er blevet åbnet en sag.
Her er skrivelsen fra DHF, der viser, at der er blevet åbnet en sag. Foto: TV 2

Han håber på, at Disciplinærinstansen vil skele til en tidligere sag mellem DHF og Skanderborg Håndbold fra 2013. Her undgik Skanderborg at blive taberdømt, selvom de havde en spiller på bænken, der ikke var spilleberettiget, og hvis navn var angivet på holdkortet.

'En administrativ fejl'

Allerede tilbage i november sidste år blev Odense Håndbold enige med Randers-spilleren Mie Højlund om et skifte.

Den 19-årige bagspiller skulle spille sæsonen færdig i Kronjylland, inden ophævelsen af kontrakten skulle finde sted den 30. juni. Det skete bare aldrig.

Efter flere opfordringer fra DHF modtog forbundet først den endelige ophævelse af kontrakten fra både spiller og klub den 31. august. Vel at mærke dagen efter, at Mie Højlund stod listet på Odense Håndbolds holdkort mod Aarhus United.

Holdkortet fra pokalkampen den 30. august viser, at Mie Højlund fremgik som en del af truppen.
Holdkortet fra pokalkampen den 30. august viser, at Mie Højlund fremgik som en del af truppen. Foto: TV 2

Dette forløb er ifølge Odense Håndbold sket, uden at fynboerne er blevet orienteret om situationen.

- OHC (Odense Håndbold, red.) var således ikke umiddelbart inden kampen opmærksom på, at Mie ikke var spilleberettiget, skriver Jørn Bonnesen i et skriftligt svar til DHF, som TV 2 SPORT er kommet i besiddelse af.

I skrivelsen erkender han dog, at der er blevet begået en fejl fra klubbens side.

- Det beror udelukkende på en administrativ fejl, at hun fejlagtigt var anført på kamprapporten.

Glemte at slette Højlunds navn

Odense Håndbold havde efter kampen mulighed for at råde bod på fejlen ved at slette Mie Højlunds navn fra holdkortet. Det blev ikke gjort.

Mie Højlund har tidligere spillet for Randers HK.
Mie Højlund har tidligere spillet for Randers HK. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix

Den fynske klub henviser til Ligareglementets paragraf 77 stk. 4, hvor der står, at en holdofficiel fra hvert hold skal godkende kamprapporten efter kampens afslutning for at bekræfte oplysninger om deltagende spillere.

- OHC's official blev imidlertid efter kampen ikke kontaktet af DHF for at godkende kamprapporten, og holdets official glemte derfor at anmode om sletning, skriver Jørn Bonnesen.

Overfor TV 2 SPORT understreger han, at han ikke forstår, hvorfor det overhovedet er blevet en sag, når det har været offentligt kendt i flere måneder, at Mie Højlund har været skadet og derfor ikke har kunnet spille.

Klubberne har indtil torsdag klokken 12 til at afgive et svar. Derefter vil Disciplinærinstansen træffe en afgørelse.

Hvis Odense bliver taberdømt, vil Aarhus United overtage Odenses hjemmebanefordel i kvartfinalen mod Viborg den 24. oktober.

Frank Smith, turneringsansvarlig i DHF, har ikke ønsket at kommentere en igangværende sag.