Nyt lavtryk med sne på vej - her kan det give 10 centimeter i nat

Der er mere sne på vej til dele af landet, når et nyt lavtryk natten til fredag bevæger sig ind over Danmark.

I samarbejde med tv2.dk

Efter et snevejr natten til onsdag bredte sig ind over størstedelen af Danmark østfra, var hele 99 procent af landet torsdag morgen dækket af sne.

Og selvom vi nu er kommet et pænt stykke ind i marts, så fortsætter det vinterlige vejr - i hvert fald et døgns tid endnu. 

Satellitbilledet den 8. marts 2018 klokken 14.30 viser lavtrykket øst for den engelske kyst, som i nat kan give dele af Danmark sne. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Lavtryk kommer med regn i aften - og sne i nat

Natten til fredag skal et nyt, lille lavtryk nemlig passere tværs hen over Danmark, og det vil påny give nedbør, der nogle steder vil falde som sne.

Fronten med nedbør når allerede først på aftenen ind over den sydvestlige del af landet, og herfra breder den sig videre mod nord og øst.

Nedbøren vil i aftentimerne mest falde som regn eller slud, men når temperaturerne sent i aften og i nat falder til omkring frysepunktet, går regnen flere steder over i sne.

Snefyldt torsdag i Thorsø den 8. marts 2018. Foto: Leif Horn / Privatfoto

Nogle steder op til 10 centimeter sne

Især i Midt- og Østjylland kan man se frem til en del centimeter i løbet af natten.

TV 2 VEJRETs prognoser peger på, at der hér kan falde mellem 5 og 10 centimeter sne frem til fredag morgen.

Forventet samlet mængde nedbør som sne frem til fredag morgen klokken 07.00 den 9. marts 2018.  Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Også på Midt- og Nordsjælland kunne der komme op mod fem centimeter sne.

Derfor skal sneplovene og saltsprederne igen igang i de mørke timer, inden mange af os igen skal op til en ny arbejdsdag fredag.