Northside flytter fra Ådalen til nyt område

Det betyder ikke blot et nyt hjem til festivalen, men også plads til nye tiltag

Aarhusfestivalen, der natten til søndag takkede af for i år, har indtil videre haft sin nuværende placering i naturområdet Ådalen på lånt tid.

Men det er der nu fundet en løsning på, og det glæder talsmand for festivalen John Fogde.

- Nu kan vi putte en finger på kortet og sige, at dét er vores fremtidige hjem. Det er fantastisk for os at vide, at vi har et permanent sted, siger han til TV 2.

Nyt hjem til Northside

Siden festivalen for anden gang spillede op til dans i 2011, har den været placeret i Ådalen.

Men på grund af planer om byudvikling har der hele tiden været en udløbsdato. Det har indtil videre betydet, at festivalen ville blive hjemløs fra 2020.

I 2021 vil Northside i stedet genopstå et par kilometer længere mod syd i området Eskelunden i Viby - cirka tre kilometer fra Aarhus Banegård.

Stemningen var i top på dette års festival i Ådalen.
Stemningen var i top på dette års festival i Ådalen.

Flere forandringer på vej

Det er ikke kun placeringen, der kommer til at ændre sig. Ifølge talsmanden er der nemlig langt flere muligheder på den grund, der kommer til at danne rammen om festivalens nye hjem.

For i modsætning til den meget runde plads i Ådalen ser folkene bag Northside muligheder i de hjørner og kroge, som den nye plads kan tilbyde.

VIDEO: En anmelder-app var populær på Northside i år. Se hvorfor den er smart i indslaget her.

- Vi får adgang til en hel del flere kvadratmeter, og alle afkrogene giver muligheden for flere skæve oplevelser, der ikke er direkte musikrelateret, siger John Fogde.

Færre mennesker i år

Sidste år deltog omkring 40.000 mennesker i festivalen, og mange af klagerne gik efterfølgende på, at pladsen var for trang.

Det antal blev i år skaleret, så der i stedet var omkring 35.000 mennesker, der kunne nyde solen og musikken i Ådalen. Og det er ifølge talsmanden gået over al forventning.

quote Vi har ikke fået evalueret det hele endnu, men det har været tre fantastiske dage, og min mavefornemmelse er god.

John Fogde, talsmand

- Vi har ikke fået evalueret det hele endnu, men det har været tre fantastiske dage, og min mavefornemmelse er god, siger John Fogde.