Lun og solrig onsdag, inden varmen ankommer torsdag

Onsdag får vi den første snert af varme, da temperaturen når op mellem 23 og 24 grader.

Om to dage bliver det rigtig varmt i Danmark, når varm luft sender temperaturen op omkring 30 grader. Lige så varmt bliver det ikke onsdag, hvor temperaturen bliver mere behersket med op til 24 graders varme.

Derfor vil onsdag for mange sikkert føles som den bedste dag i ugen. Ikke for varm og ikke for kold og samtidig solrig med svage vindforhold.

Alligevel bliver onsdag en forsmag på de efterfølgende dage, da det er samme højtrykssystem, der sørger for, at varmen for alvor melder sin ankomst fra torsdag.

Masser af sol

Højtrykket, der tirsdag har givet tørt vejr med nogen eller en del sol, stabiliserer sig onsdag øst for Danmark.

Det giver en onsdag, hvor solen næsten får frit spil. Kun høje skyer kan ødelægge oplevelsen af solrigt vejr.

De fleste af de høje skyer vil være at finde i Nordjylland, mens man i den sydlige og østlige del af landet får mere blå himmel.

Prognose onsdag klokken 14.45. Solrigt, op til 24 grader.
Prognose onsdag klokken 14.45. Solrigt, op til 24 grader. Foto: TV 2 Vejret

UV-indekset er omkring maksimum for tiden og kommer derfor igen op omkring 7 i løbet af onsdagen. Det gør det meget vigtigt at huske at beskytte sig i solen.

Højtrykket, der giver det pæne onsdagsvejr, fungerer samtidig som en varmepumpe, der fra onsdag begynder at sende varm luft fra syd op til Danmark.

Højtryk øst for landet begynder at sende varm luft fra syd op til Danmark fra onsdag.
Højtryk øst for landet begynder at sende varm luft fra syd op til Danmark fra onsdag. Foto: TV 2 Vejret

Det kan mærkes især i den sydlige del af Jylland, hvor termometret i de sene eftermiddagstimer kan runde de 24 grader. Lokalt er der mulighed for 25 grader.

I resten af landet forventes mellem 20 og 23 graders varme, hvilket vil føles ganske sommerligt med de relativt svage vindforhold.

Temperaturer onsdag eftermiddag.
Temperaturer onsdag eftermiddag. Foto: TV 2 Vejret

Fra torsdag op til 30 grader

Torsdag fortsætter det solrige vejr, mens højtrykket bevæger sig en smule mere mod nordøst.

Det åbner endnu mere op for den varme luftmasse fra syd, der sender temperaturen op omkring 30 grader, og dermed giver mulighed for årets første tropedag.

Meget varm luft sendes op til Danmark fra torsdag. Samme højtrykssystem som onsdag.
Meget varm luft sendes op til Danmark fra torsdag. Samme højtrykssystem som onsdag. Foto: TV 2 Vejret

Den største chance for at runde de 30 grader er i det centrale og sydlige Jylland, mens den generelle maksimumtemperatur er mellem 25 og 28 graders varme. Langs østvendte kyster bliver det omkring eller under 20 grader.

Temperaturer torsdag eftermiddag.
Temperaturer torsdag eftermiddag. Foto: TV 2 Vejret

Får man ikke mulighed for at tage til stranden eller på anden måde nyde det varme sommervejr torsdag, så frygt ej - for varmen fortsætter fredag og lørdag, hvor eneste malurt i bægeret er risikoen for kraftige tordenbyger.