Lørdag bliver en våd omgang, men søndag bliver flot og solrig

Efter en flot fredag venter en grå og våd lørdag. Alligevel er der noget at glæde sig til. Oktober viser sig fra sin flotteste side igen på søndag

Det smukke vejr, vi oplever i dag, fredag, er på retræte, og i nat kommer der efterhånden flere skyer og enkelte regnbyger. 

Allerede fra morgenstunden lørdag vil et mere sammenhængende regnvejr nå frem til Vestkysten, og inden formiddagen er omme, har regnen bredt sig til det Østjylland og det meste af landet. 

De fleste steder ventes mellem 5 og 10 millimeter regn, men i Sønderjylland kan der lokalt komme over 20 millimeter.  Temperaturene vil lørdag ligge mellem 8 og 13 grader. Især i Nordjylland vil temperaturen holde sig under 10 grader.

Forventet antal millimeter regn for lørdagens regnvejr
Forventet antal millimeter regn for lørdagens regnvejr Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Regnvejret skyldes et lavtryk, der løber lige gennem landet. Det giver derfor regn til alle, og selv ved Vestkysten, hvor regnvejret først går i land, skal man vente til aftentid, før en opklaring begynder.

Kold klar søndag morgen med rim i græsset

Opklaringen kommer i løbet af natten til søndag og åbner for en smuk, men også kold søndag morgen. I græshøjde og på bilruder vil vi nok se frost nogle steder.

VIDEO: Her kan du se vejrudsigten for de kommende dage

Selvom søndagen begynder kold med brug for både hue og handsker, så ser eftermiddagen meget behagelig ud. Søndag bliver decideret solrig mange steder i landet, og dagen bliver en smuk dag, der inviterer til udendørsaktiviteter.

Luften, der kommer fra nordvest, er tør og mange steder i landet vil det være helt skyfrit. I Jylland vil vejret opleves bedst. Her vil vinden blot være let til jævn og lokalt kan temperaturen ramme behagelige 15 grader.

Skydække og temperatur søndag eftermiddag
Skydække og temperatur søndag eftermiddag Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Søndagens smukke vejr fortsætter mandag, og mandag morgen kan man måske stå op til efterårets første nattefrost. 

Ifølge de foreløbige prognoser tegner starten på næste uge sig vådt, men det er endnu usikkert, hvornår regnvejret præcist rammer Østjylland og resten af landet.

DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier