Lørdag bliver årets 33. sommerdag - og snart bliver det endnu varmere

Sommervejret fortsætter - og lørdag bliver årets 33. sommerdag

Foto: Morten Stricker - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Man kunne næsten foranlediges til at tro, at man befandt sig i Middelhavsområdet, når man hver dag tjekker vejrudsigten på mobilen eller i fjernsynet.

Solskin så langt øjet rækker, og temperaturer der stiger til 30 graders varme i den kommende uge.

Læs også Tyfonlignende vindfænomen spottet på Djursland: - Det lignede en tornado

Det helt ekstreme sommervejr fortsætter uden ophold, og lørdag bliver absolut ingen undtagelse. Først på dagen er der enkelte skyer hist og her, men som dagen skrider frem, vil der være færre skyer på himlen og endnu mere plads til solen.

Det er også medvirkende til at temperaturerne stiger yderligere til eftermiddag, hvor de vil nå 26 graders varme, hvor det bliver lunest. De varmeste områder af Danmark vil lørdag findes i et strøg fra Thy og videre mod syd ned til Esbjerg i den vestlige del af Jylland.

Også i hovedstadsområdet kan man med stor sandsynlighed redde sig en sommerdag - som bliver den 33. af slagsen.

Endnu varmere i næste uge

Det er et højtryk over det nordlige Skandinavien som stabiliserer vejret, og efterhånden sender meget varm luft i retning mod Danmark.

Det vil i den kommende uge give solrigt vejr, rolige vindforhold og temperaturer, der efterhånden kan nå 30 graders hed sommervarme.

01:53

VIDEO: Det varme sommervejr fortsætter. I næste uge får temperaturerne endda et nøk opad. Se den østjyske vejrudsigt for de kommende fem døgn.

Luk video