Letbane overvejer at lægge sag an mod operatør

Aarhus Letbane forventes tidligst at åbne om halvanden måned. Nu overvejer bestyrelsen for Aarhus Letbane at lægge sag an mod operatør

Bestyrelsen for Aarhus Letbane overvejer nu at lægge sag an mod letbanens operatør, Keolis, hvis sikkerhedsledelse ikke lever op til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens krav. 

Aarhus Letbane skulle have kørt med de første passagerer lørdag formiddag, men køreturen og den store åbningsfest med prominente gæster gik i vasken, da styrelsen fandt sikkerheden "for tynd".

quote Jeg har en kontrakt med Keolis, og den siger, at de skal have deres tilladelse, for at de kan leve op til kontrakten. Det har de ikke gjort i denne sammenhæng.

Johnny B.Hansen, bestyrelsesformand, Aarhus Letbane

Bestyrelsesformanden for Aarhus Letbane, Johnny B. Hansen, overvejer at kræve økonomisk erstatning fra operatøren Keolis, som han mener har misligholdt kontrakten.

- Jeg har en kontrakt med Keolis, og den siger, at de skal have deres tilladelse, for at de kan leve op til kontrakten. Det har de ikke gjort i denne sammenhæng, siger Johnny B.Hansen.

Han erkender dog, at bestyrelsen også har et ansvar for udsættelsen.

- Vi har det fulde ansvar for, at vi er kommet i denne situation. Vi bryder os ikke om det, men det er sådan det er, siger bestyrelsesformanden.

Det er endnu uvist, hvad forsinkelsen af letbanens åbning kommer til at koste.

Operatør siger undskyld

Operatøren Keolis har ingen kommentarer til en mulig erstatningssag, men undskyldte lørdag over for borgerne.

- Keolis er dybt rystede over aflysningen af åbningen af Aarhus Letbane og kan kun beklage og undskylde overfor borgerne i Østjylland og ejerne af Aarhus Letbane, lød det i en pressemeddelelse fra Keolis.

Keolis mener, at den har et sikkert sikkerhedsledelsessystem, hvilket operatøren også meddelte Trafikstyrelsen. Operatøren skriver dog, at den tager kritikken til efterretning og ”beklager meget konsekvenserne heraf”.

Festen er aflyst

Lørdag skulle letbanen være indviet ved en stor festlighed i Aarhus. Men den første tur er nu udsat.

Keolis skriver, at man i de kommende uger vil fortsætte samarbejdet med Aarhus Letbane og Trafikstyrelsen for hurtigst muligt at kunne køre med passagerer.

Der vil gå minimum halvanden måned, før Aarhus Letbane kan komme på skinnerne. Det vurderer vicedirektøren i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, Kåre

Konstruktionen af letbanen gik i gang i juni 2013. Fire år senere - altså lørdag den 23. september - skulle den første strækning af letbanen så have været indviet.