Letbane-fest afblæst: Her skulle et gospelkor have sunget ’Oh happy day’

Der bliver ikke folkefest på pladsen foran Dokk1 i Aarhus i dag. Aflysningen af åbningen af Letbanen efterlader en rungende stilhed

- Der skulle have stået et 200-mands gospelkor og sunget ’Oh happy day’ på scenen her bag mig.

Sådan siger TV 2s Palle Jensen, mens han strækker den højre arm bagud i retning mod en nøgen scene, hvor borgmesteren og transportministeren senere lørdag skulle have stået og holdt festtaler.

I stedet kan han kigge ud over en mennesketom plads foran Dokk1 i Aarhus, nogle lukkede pølsevogne og en fadølsbar, hvor der ikke bliver lukket op for hanerne. 

Lige bag fadølsbaren ligger det stoppested, hvorfra et letbanetog fyldt med pressefolk og VIP-gæster klokken 12 skulle have kørt mod Skejby med det, der skulle have været Aarhus Letbanes jomfrutur.

- Blandt andet var Jørgen Leth, som lægger stemme til letbanens højtaleranlæg, inviteret, fortæller Palle Jensen.

Første tur på storskærm

Letbanens første tur skulle endda have været live-transmitteret på den storskærm, der er stillet op på pladsen foran Dokk1.

De første afgange skulle have været fejringskørsler på en festdag, og søndag morgen skulle letbanen have kørt de første ture for almindelige rejsende. 

Det hele blev dog aflyst fredag – dagen inden den længe ventede indvielse - da Trafikstyrelsen afviste at godkende letbanen, eftersom sikkerhedsforholdene ikke lever op til styrelsens standarder.

- Jeg er personligt rystet og dybt ked af, at letbanen ikke kommer til at køre, sagde direktøren for Aarhus Letbane Claus Rehfeld Moshøj i går.

Letbanens første etape mellem Aarhus H og Skejby skulle have været indviet lørdag. Nu er premieren udskudt.
Letbanens første etape mellem Aarhus H og Skejby skulle have været indviet lørdag. Nu er premieren udskudt. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

På nuværende tidspunkt er det uvist, hvornår letbanen åbner.

Skandale – selv efter aarhusianske forhold

I Aarhus vækker sagen stor undren. Chefredaktør på Aarhus Stiftstidende Jan Schoubye kalder det ”en skandale – selv efter aarhusianske forhold”. 

- Der er jo ikke tale om små problemer. Der er tale om noget, der tilsyneladende udskyder indvielsen af det her store projekt i flere måneder. Hvordan en direktør bare har kunnet tage så let på sikkerheden, viser jo tilsyneladende, at der ikke har været styr på noget som helst, siger han til TV 2.

Se journalist Palle Jensen rapportere fra pladsen foran Dokk1 i videoen øverst i artiklen. 

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Dagens mest læste