Kraftige tordenbyger på vej - her kan der falde en halv måneds regn

Bygerne vil være så intense, at der er risiko oversvømmelser.

I Østjylland bliver det i følge DMI mest skyet med regn eller byger, der efterhånden kan være kraftige og med torden. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

I Jylland er man nogle steder stået op til regn, og i eftermiddag vil flere opleve byger med bulder og brag.

Bygerne vil være så intense, at der er risiko for mindre oversvømmelser. Især kældre og viadukter i den nordlige del af Jylland kan risikere at blive oversvømmet.

Læs også Vi har haft julis første sommerdag - og i morgen kan de heldige få 27 grader

I bygesituationer som i dag, vil nedbørsmængderne variere meget - også over korte afstande. Nedenstående prognose viser, at de steder det oplever de kraftigste byger, kan forvente 25 til 35 millimeter regn.

Prognose af samlet mængde regn søndag. Foto: Grafik - TV 2 Vejret

I Østjylland bliver det i følge DMI mest skyet med regn eller byger, der efterhånden kan være kraftige og med torden. Temperaturen kommer til at ligge mellem 17 og 22 grader. I aften bliver det mest skyet og med stedvis regn eller byger, men sidst på natten begynder det at klare op fra vest.

Læs også Danmark deles i to i weekenden - op til 26 graders varme til de heldige

Danmark får i gennemsnit 66 millimeter regn i juli, så der kan lokalt falde en halv måneds regn i dag.

Det holder tørt de fleste steder i formiddag, men især i den nordvestlige halvdel af landet vil det til tider regne. Du kan på dette link følge regnen på radar.

Prognose klokken 10.  Foto: Grafik - TV 2 Vejret

I eftermiddag vil bygerne blive kraftigere, og der kommer efterhånden torden flere steder. De kraftigste byger ventes i den østlige del af Jylland, men der kan også optræde tordenbyger andre steder i landet.

Prognose klokken 15. Foto: Grafik - TV 2 Vejret

Solrigt på Bornholm og tørvejr mange steder i øst

I de østlige egne vil det fortsat holde tørt de fleste steder, og termometrene kommer op omkring 25 grader.

Bornholm får solrigt vejr, mens skyer og sol slås om pladsen andre steder i landet. En del af skyerne i de østlige egne vil være tynde og højthængende. Her kan solen skinne igennem skyerne og himlen er mælkehvid.

Prognose klokken 20.  Foto: Grafik - TV 2 Vejret

I aftentimerne vil de mørke og tunge skyer også komme til Østdanmark - og der kan måske komme torden. De østlige egne slipper dog generelt for de kraftige byger. Mange steder på Sjælland, Lolland og Falster holder det tørt hele dagen.

01:11

VIDEO: Se vejrudsigten for de kommende dage her.

Luk video