Kraftige byger med risiko for skybrud rammer dele af Danmark lørdag

TV 2 VEJRET har udsendt varsel om skybrud for dele af Danmark.

Den sidste dag i juli slutter af med byger, der flere steder i Danmark kan blive kraftige - og være med skybrud.

Et lavtryk i højden over Danmark gør luften meget ustabil, og da luften desuden er meget fugtig, er ingredienserne til kraftige byger til stede.

Varsel om skybrud udsendt af TV 2 VEJRET søndag morgen. I det røde område er risikoen større end i det olivengrønne.
Varsel om skybrud udsendt af TV 2 VEJRET søndag morgen. I det røde område er risikoen større end i det olivengrønne. Foto: TV 2 Vejret


Allerede i de sene morgentimer er der over den sydlige del af Jylland dannet byger, der er relativt kraftige. Over den østlige del af Danmark skinner solen derimod pænt fra morgenstunden, mens det er mest skyet, men overvejende tørt over den nordlige del af Jylland.

Området med særlig ustabil luft breder sig i formiddagstimerne op over den sydvestlige del af Danmark, og det giver anledning til dannelsen af talrige byger.

Kan give skybrud, torden, hagl og kraftige vindstød

De vil især blive kraftige i den centrale og sydlige del af Jylland, hvor de fra sidst på formiddagen kan være med skybrud, torden og kraftige vindstød, der lokalt kan nærme sig stormstyrke. Det kan heller ikke udelukkes, at der kan være hagl i forbindelse med bygerne.

I løbet af dagen kan byger også ramme den østlige del af Danmark, men her er risikoen for skybrud en smule mindre. Bygerne kan dog ligeledes være med hagl, torden og kraftige vindstød, og det vil opleves voldsomt, når en kraftig byge passerer forbi.

Især i eftermiddagstimerne kan der være mange kraftige byger. Flere af dem kan være med skybrud.
Især i eftermiddagstimerne kan der være mange kraftige byger. Flere af dem kan være med skybrud. Foto: TV 2 Vejret

16 skybrud allerede

Først ud på aftenen er risikoen for skybrud mindre i hele landet. Generelt er det kun i den nordlige halvdel af Jylland og på Bornholm, at risikoen dagen igennem er lille, men der kan fortsat komme kraftige byger. Man taler om skybrud, når der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time.

Bliver der registreret skybrud i dag, vil det være 17. døgn, hvor der er målt skybrud i Danmark denne sæson.

Mellem bygerne kan solen skinne i perioder, og temperaturerne kan nå 22-23 grader, når det er varmest.

De højeste temperaturer vil man finde i den østlige del af Danmark. Vinden tiltager i dagens løb i hele landet, men især i den sydøstlige del af landet kan vinden fra sidst på eftermiddagen nå kuling ved kysterne med vindstød af stormende kuling.