Kontroversiel østjysk forsker stiller op for Stram Kurs

Helmuth Nyborg har forsøgt at påvise, at indvandring fra ikke-vestlige lande vil få den gennemsnitlige IQ til at falde i Danmark.

82-årige Helmuth Nyborg er tidligere intelligensforsker på Aarhus Universitet. Han mener blandt andet, at ikke-vestlig indvandring med tiden vil betyde, at den gennemsnitlige IQ i Danmark kommer til at falde.

I samarbejde med tv2.dk

Stram Kurs har netop sat to nye kandidater på listen til folketingsvalget.

Det skriver partiet på sin Facebookside.

Den ene er den omstridte 82-årige Helmuth Nyborg, der er tidligere intelligensforsker på Aarhus Universitet, som blandt andet mener, at ikke-vestlig indvandring med tiden vil betyde, at den gennemsnitlige IQ i Danmark kommer til at falde.

Han fik tilbuddet for et par dage siden, men det var partilederdebatten tirsdag aften, der fik ham til at stille op, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Jeg blev bekræftet i mit indtryk af, at de eksisterende partiere ikke har prioriteret rigtigt, og at der er behov for at tage de emner op, som Rasmus Paludan gør, siger han. 

Han mener, at de vigtigste emner at debattere er demokrati og fertilitet. 

- Fordi folk forsvinder, hvis ikke de producerer og får børn, eller hvis IQ'en bliver for lav, lyder det. 

Helmuth Nyborg ved endnu ikke, hvilken storkreds han stiller op i. 

Udelukket fra Universitet

Mænd er mere intelligente end kvinder, og indvandreres lave IQ vil have en negativ påvirkning på det danske samfund.

Sådan lød to af de teorier, som udviklingspsykolog Helmuth Nyborg kom frem til i sin forskning. Hans forskning har over årene skabt masser af kritik, og blev igen genstand for ballade i maj 2017. 

01:54

VIDEO: Konservative Studenter ved Aarhus Universitet vil gerne holde et foredrag med Helmuth Nyborg, men universitetet har brugt halvanden måned på at finde et lokale til dem.

Luk video

Her forsøgte Studenterforeningen Konservative Studenter ved Aarhus Universitet at holde et foredrag med Helmuth Nyborg, men efter halvandet måned havde de endnu ikke fået tildelt et lokale af Aarhus Universitet.

I en mail til de studerende, der forsøgte at afholde arrangementet, skrev Aarhus Universitet, at grunden var, at oplægsholderen var kontroversiel. 

Læs også Studerende med skarp kritik: Universitet udøver censur

Forbudt forskning med hemmelig gruppe

Helmuth Nyborg har også været i medierne, da det tilbage i maj 2017 kom frem, at han var en del af en hemmelig gruppe forskere, der alle beskæftigede sig med kontroversielle emner.

I maj 2017 afholdt de et hemmeligt møde på et hotel i Skanderborg.

Det var et hold af forskere fra hele verden. Blandt andet Skotland, Tyskland og Holland, blot for at nævne nogle få lande.

00:40

VIDEO: Helmuth Nyborg fortæller om dagens møde i Skanderborg.

Luk video

Og deres forskning i blandt andet intelligensforskelle mellem racer og køn ville nok også af de fleste blive betegnet som politisk ukorrekte. 

De seneste fire år havde forskerne mødtes på University College i London, men i februar 2017 blev det meddelt gruppen, at de ikke længere var velkomne. Det gør sig også gældende for andre universiteter i Europa.

- De mente, at vi var en hemmelig gruppe af fascister, racister, elitister, sexister og pædofile. At vi havde en politisk agenda, sagde Helmuth Nyborg til TV2 ØSTJYLLAND tilbage i 2017.

Læs også Forbudt forskning: Hemmelig gruppe mødes i Skanderborg

Derfor er forskerne nu forvist til Skanderborg, som Helmuth Nyborg beskriver det.

Det overrasker ham dog ikke, for det er ikke første gang, at han bliver bortvist fra et universitet. Helmuth Nyborgs arbejde som professor og forsker i udviklingspsykologi har trukket overskrifter verden rundt på godt og ondt. Mest ondt.

- Alt kan ske med Stram Kurs

Stram Kurs stiller op til Folketinget for første gang.

Partiet, og særligt Rasmus Paludan, har i de seneste uger fået massiv omtale - blandt andet som følge af uroligheder i forbindelse med Paludans demonstrationer, og det faktum, at partiet i rekordfart har fået indsamlet det krævede antal vælgererklæringer for at blive opstillet.

Læs også Tyvstart: Derfor må valgplakaterne ikke komme op endnu

Og i en meningsmåling fra tirsdag aften - den første siden Lars Løkke Rasmussen tirsdag eftermiddag gik på talerstolen og udskrev valg - står Stram Kurs til 2,1 procent af stemmerne.

Men med en statistisk usikkerhed på +/- én procent kan det gå begge veje.

- Alt kan ske. De kan komme under én, og de kan komme over fire procent. Lige nu bevæger vælgerne sig ret kraftigt ind og ud, sagde Asger H. Nielsen, der er administrerende direktør i analysevirksomheden Megafon, tirsdag aften til TV 2.